Search

Ovo su 3 uzbudljive serije koje pratimo u travnju

Ovo su 3 uzbudljive serije koje pratimo u travnju

Tekst: D.D.


Image: HBO Press

Sunce nas nikako ne smije namamiti van, čak ni ovog produženog vikenda pa smo se odlučili oboružati sjajnim novim serijama ili, pak, novim sezonama dugogodišnjih favorita. Tri uzbudljiva naslova pojavila su se ovih dana, u produkciji kompanije HBO, koja se ističu ne samo odličnim castom glumaca, već su na njihovom kreiranju sudjelovala neka od najjačih imena filmske industrije ili su temeljni na bestselleru. 

RUN (ZAJEDNIČKI BIJEG)

Čim smo saznali da je među izvršnim producentima ove serije Phoebe Waller-Bridge, kreatorica genijalnog serijala "Fleabag" znali smo da nas očekuje prava poslastica, a uzbuđenje je bilo na razini već nakon odgledanog trailera. Polusatna serija, scenaristice i producentice Vicky Jones, mješavina je romantične komedije i trilera, a u glavnim ulogama se nalaze Merritt Wever i Domhnall Gleeson. Iako sve započinje pomalo idilično - Ruby Richardson (Wever) dobiva poruku s riječi "RUN" od Billyja Johnsona (Gleeson) s kojim je bila u vezi u studentskim danima, a s kojim je sklopila dogovor da ako jedno od njih pošalje poruku tog sadržaja i drugo odgovori s istom, ostavit će sve i naći se na kolodvoru Grand Central te zajedno putovati Amerikom. Međutim ubrzo Richardson počinje sumnjati u motive Johnsona, ali svoj je život u pregrađu već ostavila. Među gostujućim zvijezdama se u seriji pojavljuje i dobitnica Emmyja i Zlatnog globusa, Phoebe Waller-Bridge u ulozi Laurel, žene koju bivši par upoznaje na putovanju.

THE PLOT AGAINST AMERICA (ZAVJERA PROTIV AMERIKE)

Serijal nastao prema romanu američkog pisca Phillipa Rotha opisuje alternativnu povijest Sjedinjenih Američkih Država, onu mračnu, u kojoj bi, umjesto Franklina Delana Roosevelta 1940. godine na predsjedničkim izborima pobijedio Charles Lindbergh, u čijoj vladavini antisemitizam i fašizam postaju svakodnevica. Serijal od šest nastavaka prati život američke obitelji židovske vjere u New Jerseyju, a na adaptaciji romana, koju im je netom prije smrti u 2018. godini odobrio Roth, radio je dobro uhodan dvojac - pisci David Simon i Ed Burns, najpoznatiji po svojem radu na seriji "The Wire" (Žica). Slično kao i taj naslov, i radnja u ovom mini serijali se sporije kreće, a hipotetska stvarnost koju pratimo ne samo kroz radničku klasu, već i priču utjecajnog rabina Lionela Bengelsdorfa kojeg je utjelovio John Turturro, djeluje nevjerojatno relevantno. Među glumica se nalaze i Winona Ryder, Zoe Kazan, Morgan Spector i David Krumholtz.

INSECURE (NESIGURNA)

Moramo priznati da Insecure nismo pratili od 2016. godine kad je izašla prva epizoda, no fantastična Issa Rae (glavna glumica, scenaristica i producentica serijala) brzo nas je dobila u svoj red obožavatelja i tri sezone humoristične serije koja prati životne borbe "30-something" Afroamerikani u Los Angelesu odgledali smo u jednom dahu. Serijal sada već broji četvrtu sezonu, a sve je krenulo od web serije komičarke "Awkward Black Girl". Problemi millennial generacije ispričani su na nevjerojatno duhovit i autoironičan način, s kojim se nije nimalo teško poistovjetiti. I na poslovnom, a i privatnom planu glavne junakinje, čini nam se, i dalje je kaotično, ali ne možemo dočekati nove avanture Rae i njezinih prijateljica koje u serijalu tumače Yvonne Orji, Natasha Rothwell i Amanda Seales.

Leave a comment

više