Search

Pogledajte koji su glumci ove godine osvojili nagradu Emmy

Pogledajte koji su glumci ove godine osvojili nagradu Emmy

Serija "Breaking Bad" trijumfalno slavila


Image: Getty Images

U posljednje vrijeme televizijske kanale preplavilo je nebrojeno mnogo iznimno kvalitetnih serija te je zbog toga praćenje nagrade Emmy postalo jednako glamurozno i zabavno kao gledanje dodjele Oscara

Ove je godine završila i posljednja sezona dramskog serijala "Na putu prema dolje" ("Breaking Bad") s Bryanom Cranstonom i Aaronom Paulom u glavnim ulogama. Stoga ne čudi kako je apsolutno trijumfirala na dodjeli Emmyja na radost svih brojnih obožavatelja. Nagrade za Najbolju dramsku seriju, Najboljeg glumca u drami, Najboljeg sporednog glumca u drami, Najbolju sporednu glumicu u drami, Najbolji scenarij za dramsku seriju, samo su neka od priznanja koja su otišla u ruke ekipi serije.

Ekipa serije "Breaking Bad"

"Kuća od karata" i "Igra prijestolja" ostali su bez nagrada ove godine, prema mnogima nezasluženo, no opće je poznata praksa gdje najviše nagrada odnosi upravo ona serija koja se više neće prikazivati i time više neće moći osvajati nagrade. Srećom u ovom slučaju serija je uistinu majstorski napravljena te uz vojsku obožavatelja drži primat među dramskim serijama već nekoliko sezona. "Pravi detektiv", poslastica čiju smo prvu sezonu odgledali na kanalu HBO i koja nas je oduševila genijalnošću glavnih glumaca Matthewa McConaugheya i Woodyja Harrelsona te scenarijem, dobila je nagradu za Najbolju režiju dramske serije. Obožavatelji će u iščekivanju nove sezone i novih glavnih glumaca ipak moći s nečim biti zadovoljni. Nagrada za najbolju žensku ulogu u dramskoj seriji otišla je u ruke Julianni Margulies za ulogu "Dobre žene".

Julianna Margulies

Što se tiče humorističnih serija, prevlast se razdijelila među nekoliko zabavnih uradaka, od kojih većinu imamo prilike pratiti i na hrvatskim kanalima. Tako je Jim Parsons još jednom odnio nagradu za Najboljeg glavnog glumca u seriji "Teorija velikog praska" zahvaljujući svojoj odličnoj interpretaciji Sheldona Coopera. Zatim je tu Ty Burrell kao vječno zbunjen i duhovit Phil Dunphy u seriji "Moderna obitelj", a duhoviti prikaz jedne obitelji dobio je i nagradu za najbolju režiju epizode. Nagrade za ženske uloge podijeljene su Juliji Louis-Dreyfuss za duhovito neurotičnu potpredsjednicu u seriji "Veep" te Allison Janney  za seriju "Mom".

Ekipa serije "Moderna obitelj"

Billy Crystal odao memorijalnu počast Robinu Williamsu

Što se tiče mini serija, najboljom je proglašena "Fargo" s Billyjem Bobom Thorntonom, Martinom Freemanom i Colinom Hanksom u glavnim ulogama. Najbolja glavna glumica u mini seriji je Jessica Lange u "Američkoj horor priči" , dok je najmodernija izvedba "Sherlocka" i to ona britanske produkcije dobila nagrade za najbolji scenarij, a njeni glumci Benedict Cumberbatch u ulozi Sherlocka Holmesa te Martin Freeman kao Watson su također proglašeni najboljima u svojem žanru.

Woody Harrelson i Matthew McConaughey

Jessica Lange s Emmyjem za najbolju žensku ulogu u mini seriji

Julia Roberts kao jedna od prezenterica nagrade

Related articles

Buro 24/7 Selection

više