Search

Pogledajte novi trailer za seriju \"The Terror\" koja se snimala u Hrvatskoj, a čiji je producent Ridley Scott

Pogledajte novi trailer za seriju "The Terror" koja se snimala u Hrvatskoj, a čiji je producent Ridley Scott

Inspirirana istinitom pričom


Image: PR

U četvrtak, 29. ožujka na kabelskom kanalu AMC svjetsku će premijeru imati nova serija u produkciji Ridleyja Scotta "The Terror", koja je u travnju 2017. godine snimana na otoku Pagu. Hrvatski gledatelji prvu će epizodu moći pogledati s početkom u 22 h...

Na projektu je bilo angažirano 208 domaćih filmskih djelatnika, od čega 57 statista. Snimanje serije "The Terror" u Hrvatskoj je realizirano kroz mjere poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra, a trajalo je od 3. do 30. travnja 2017. godine, ukupno 23 snimajućih dana. Domaći servisni producent bio je Ambasada film.

Serija "The Terror" inspirirana je istinitom pričom te zasnovana na istoimenom romanu Dana Simmonsa, a prati Kraljevsku pomorsku ekspediciju u opasnoj potrazi za arktičkim Sjeverozapadnim prolazom. Plovidba nemirnim vodama suočava posadu s brojnim izazovima. Okruženi zimom, napušteni i bez mogućnosti da pobjegnu s ledenog kraja svijeta, članovi Kraljevske pomorske ekspedicije pokušavaju se izboriti za opstanak s ograničenim izvorima hrane, vode i oružja, strahom od nepoznatog i nedostatkom vjere. Očajna u pokušajima da preživi, posada će se boriti ne samo s nedaćama koje su ih snašle, već i međusobno.


Stvarna ekspedicija, organizirana  1845., izazvala je brojne spekulacije jer je više od 120 članova posade nestalo pod nerazjašnjenim okolnostima. Poslije gotovo 175 godina brodove su slučajno pronašle arktičke istraživačke grupe 2014. i 2016. godine.

Izvršni producenti serije "The Terror" su Ridley Scott, David Kajganich i Soo Hugh, a glavne uloge tumače Jared Harris kao kapetan Francis Crozier, Tobias Menzies kao kapetan James Fitzjames te Ciarán Hinds kao Sir John Franklin. Serija kojom dominiraju slike i pejzaži visoke vizualne kvalitete, prepoznatljivi za produkciju Ridleyja Scotta, ima ukupno 10 epizoda.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više