Search

Pogledali ste \"The Crown\" ali ste raspoloženi za još priča o kraljevskoj obitelji? Imamo odlične prijedloge

Pogledali ste "The Crown" ali ste raspoloženi za još priča o kraljevskoj obitelji? Imamo odlične prijedloge

Tekst: BURO.


Dakle stvari stoje ovako. Zaludjeli ste se serijom „The Crown“ , odgledali ste sve u jednom dahu i sada žudite za još priča i afera s kraljevskog dvora? Bez brige, tu smo da vam predstavimo cijelu listu naslova koji se bave engleskom kraljevskom obitelji , a koji bi vam mogli doći kao idealan nastavak The Crowna. Od dokumentarnih filmova do izlizane romantike, kraljevska obitelj je dobila bezbroj ekranizacija i priča koje su donekle rasvijetlile događaje u Buckinghamskoj Palači. Pa krenimo redom:

"Diana in her own words" (2017)

Gdje: Netflix

Pogledali ste "The Crown" ali ste raspoloženi za još priča o kraljevskoj obitelji? Imamo odlične prijedloge (фото 1)

Diana iz vlastite perspektive. Ne kao majka, princeza, supruga, žena koju maltretiraju tabloidi, već kao sve navedeno uobličeno u intiman dnevnik ispričan autobiografskim tonom. Ako ste u potrazi za intimnim ispovijestima, ovo je film za vas.

"Kraljica" (2006)

Gdje: Amazon Prime

Pogledali ste "The Crown" ali ste raspoloženi za još priča o kraljevskoj obitelji? Imamo odlične prijedloge (фото 2)

Helen Mirren može glumiti bilo koga i obožavat ćemo je , ali uloga kraljice Elizabete II je sigurno ona koja joj je obilježila karijeru. Biografska drama je smještena u rane dane nakon smrti princeze Diane i prikazuje kraljičine reakcije na dramu te pokušaje da navigira kroz situaciju. Mirren je osvojila Oscara za ovu ulogu. Apsolutno zasluženo.

"The iron lady" (2011)

Gdje: Hulu

Pogledali ste "The Crown" ali ste raspoloženi za još priča o kraljevskoj obitelji? Imamo odlične prijedloge (фото 3)

Sigurno ste opsjednuti ulogom Margaret Thatcher koju je maestralno utjelovila Gillian Anderson. Prije nje, u ulozi željezne lady nas je oduševila Meryl Streep. U filmu se prati njen uspon i razvoj karijere te ako želite znati više o životu Margaret Thatcher, predlažemo da večeras posvetite vrijeme ovom uratku.

"Diana, Our Mother: Her Life and Legacy" (2017)

Gdje: Amazon Prime

Pogledali ste "The Crown" ali ste raspoloženi za još priča o kraljevskoj obitelji? Imamo odlične prijedloge (фото 4)

Nježan dokumentarac u kojem se prinčevi William i Harry prisjećaju svoje majke i života prije i poslije njezine smrti. U filmu dijele neke od najranijih uspomena na Lady Di i pričaju o njoj iz perspektive onoga što je njima bila i što će im uvijek biti – mama. Ovo je film koji slavi Dianina postignuća, aktivizam kao i odluku njenih sinova da nastave s akcijama koje su joj bile važne.

"Harry and Meghan: A Royal Romance" (2018)

Gdje: Amazon Prime

Pogledali ste "The Crown" ali ste raspoloženi za još priča o kraljevskoj obitelji? Imamo odlične prijedloge (фото 5)

Prvo je na red došao romantični film o ljubavnoj priči Kate i Williama, a potom se pratila priča princa Harryja i Meghan Markle. Nije baš sto posto sigurno o čemu su pričali na prvom dejtu, ali ovo je ionako romantizirana verzija priče puna klišeja. Ekipa iza ovog filma sada radi na trećem nastavku koji prati odluku Harryja i Meghan o napuštanju kraljevske palače. 

“Elizabeth at 90: a family tribute” (2016)

Gdje: Amazon Prime

Pogledali ste "The Crown" ali ste raspoloženi za još priča o kraljevskoj obitelji? Imamo odlične prijedloge (фото 6)

Ovaj dokumentarac je napravljen u čast kraljičinog 90-og rođendana i jasno je što možete očekivati. Ovdje nema teorija zavjere, sočnih detalja i svega onoga što intrigira javnost. Ali ako vas zanimaju detalji iz kraljičinog života, ovo je dobar materijal. Film se sastoji od originalnih materijala i snimaka Elizabete u svim uzrastima, a prate ih intervjui s članovima kraljevske obitelji.

“The Royal House of Windsor” (2017)

Gdje: Netflix

Pogledali ste "The Crown" ali ste raspoloženi za još priča o kraljevskoj obitelji? Imamo odlične prijedloge (фото 7)

Ako (poput nas) još ne možete pohvatati tko je točno tko u kraljevskoj obitelji i kako su to svi povezani, ovaj film je pravo povijesno blago. Pokriva preko 100 godina povijesti uz pregršt arhivskih snimaka i intervjua. Moguće je da ćete nakon ovog filma opet dobiti potrebu da pogledate The Crown ali sada već naoružani znanjem o svakom članu kraljevske obitelji.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više