Search

\"Pola ure kulture\" se vraća na male ekrane

"Pola ure kulture" se vraća na male ekrane

Nakon godinu dana stanke

Urednik: A.P.


Image: Krasnodar Peršun

Nakon jednogodišnje stanke kultnu emisiju Hrvatske radiotelevizije (HRT) "Pola ure kulture" gledatelji će ponovno moći pratiti u novoj jesenskoj programskoj shemi

Kao i dosad, "Pola ure kulture" emitirat će se na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT - HTV 1) u udarnom večernjem terminu. Emisija je tijekom svojega desetogodišnjega emitiranja stekla veliku popularnost, a nakon što je prikazana 677. put, prestala se emitirati u lipnju prošle godine.

"Drago mi je da emisija "Pola ure kulture" nije doživjela sudbinu koja joj je bila namijenjena prije nešto više od godine dana - da nepovratno nestane. Također mi je drago da nas gledatelji u jednogodišnjoj stanci nisu zaboravili i nadam se da ćemo moja ekipa i ja i ubuduće opravdati njihovo povjerenje. S veseljem krećemo prema 678. emisiji" ističe urednica Branka Kamenski.

Koncepcija emisije neće mnogo odstupati od već prokušane. Emisija će se i dalje izravno baviti aktualnim problemima hrvatske kulturne politike, fenomenima u umjetnosti te rubnim temama kulturnoga života. Osim domaćih kulturnih vijesti otkrivat će i zanimljivosti koje su se u tome tjednu pojavile i na svjetskoj kulturnoj karti.

Uz stalnu rubriku, u kojoj će osobe iz našega kulturnoga i umjetničkoga života komentirati aktualne događaje, "Pola ure kulture" svaki će tjedan u studiju ugostiti i kulturnjake koji se spore oko kojega kulturnog projekta ili su svojim djelovanjem pridonijeli afirmaciji hrvatske kulture. Kao suradnici stvaranju "Pola ure kulture" sudjeluju i Dražen Ilinčić, Ivona Haller i Aleksandra Kovačić, a redatelj emisije je Luka Čurčić.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više