Search

Pripremite kokice, imamo popis filmova i serija koje gledamo u najstrašnijoj noći u godini

Pripremite kokice, imamo popis filmova i serija koje gledamo u najstrašnijoj noći u godini

Od klasika pa sve do već sad omiljenih noviteta

Tekst: L.L.


Image: IMDB

Osim klasika poput Edwarda Škarorukog i Obitelji Adams, ove Noći vještica pripremili smo popis onih filmova koji bi vas mogli iznenaditi napetim radnjama, zanimljivim likovima i genijalnim obratima. Među našim su se favoritima našli klasici koje nikako ne smijete propustiti, ali i noviji naslovi koje, ako još niste, svakako vrijedi pogledati.

Ma

Jedan od novijih filmova koji bi mogao biti upravo savršen odabir u Noći vještica je film "Ma" sa sjajnom Ocaviom Spencer u ulozi usamljene žene koja grupi tinejdžera dopušta da u njezinom podrumu provode vrijeme, a zatim ih iznenadi na najneočekivaniji način. Film "Ma" izašao je ove godine i spaja elemente dobrog trilera i obrate kakve viđamo u hororima. Nama dovoljno.

Zombieland

Imena poput Woodyja Harrelsona, Emme Stone, Amber Heard pa čak i Bill Murray već na prvu zvuče idealno, a posebice kada znamo da su zajednički ubačeni u film koji spaja žanrove poput horora, komedije i avanture. Radnja filma "Zombieland" vrti se, naravno, oko zombija i onih koji se od istih pokušavaju spasiti. Zvuči zabavno, zar ne?

Suspiria

Dakota Johnson u ulozi talentirane Susie pridružuje se plesnoj grupi u Njemačkoj, da bi nedugo zatim otkrila kako škola koju pohađa skriva daleko više od onoga što je očekivala. Nova "Suspiria" zapravo je remake horora iz 1977. godine pa se svakako pripremite na dozu napetosti i straha odlučite li se upustiti u gledanje novog izdanja.

A Quiet Place

Kada je prošle godine izašao film "A Quiet Place", već u prvih nekoliko tjedana izazvao je apsolutno oduševljenje. Prvi film Johna Krasinskija, poznatijeg kao Jima iz serije "The Office", naišao je na odobravanje gotovo svih koji su ga pogledali, a kako i ne bi kada je osmišljen na način koji će vas iznenaditi, šokirati i oduševiti u isto vrijeme.

Get Out

Ljubavna priča koja je otišla po krivu i jedna velika obiteljska tajna koja bi mogla uništiti onoga koji u obitelj tek želi ući tema su filma "Get Out". Osim odlične i napete radnje, u ovom nas je filmu osvojila i gluma Daniela Kaluuyje te Allison Williams.

Hotel Transylvania

Da moramo izabrati jedan naslov koji bismo preporučili baš svima na Noć vještica, bio bi to "Hotel Transylvania". Drakula i Mavis, njihov hotel s pet zvjezdica, jedna ljubavna priča i puno poznatih glasova savršen su recept za ne toliko strašan, ali zanimljiv Halloween tulum ispred malih ekrana. Da bi stvar bila još bolja, nakon što odgledate prvi, čekaju vas još dva nastavka "Hotela Transylvanije"

Hocus Pocus

Ne smijemo zaboraviti niti klasik svih klasika, "Hocus Pocus". Davne 1993. nastao je film s tri vještice koji smo rado gledali u mlađim i bezbrižnijim danima, a osmijeh na lice stavlja nam i danas. Ako ništa drugo, zanimljivo je vidjeti Sarah Jessicu Parker u posve drugačijem, urnebesnom izdanju.

The Haunting of Hill House

Prošle godine na Netflixu je izašla mini serija koja nas je instantno natjerala na ježenje i izazvala napetost, a čini nam se kako bi mogla biti idealna i za gledanje u najstrašnijoj noći u godini. Ukratko, riječ je o obitelji koju stižu uspomene koje su ih na prvom mjestu otjerale iz prošlog doma. Dobra vijest za one koji su "The Haunting of Hill House" već pogledali jest i činjenica da uskoro stiže nova sezona.

Paranormal Activity

Sjećamo se kada se 2009. godine pojavio film "Paranormal Activity", potpuno drugačiji od svega što smo do tada vidjeli i potpuno zastrašujuć u svojoj jednostavnosti. Danas postoje čak šest nastavaka ovog popularnog hororca, a ako se još uvijek niste odvažili na gledanje, pitate li nas, sada je upravo pravo vrijeme da to učinite.

Stranger Things

Ako još niste pogledali jednu od najpopularnijih serija posljednje dvije godine, Noć vještica upravo je idealno vrijeme da krenete s pregledavanjem prve sezone. Atmosfera koja seriju prati stvorena je za ovo doba godine, a i sama radnja toliko je napeta da biste čitavu sezonu mogli pogledati u samo jednom dahu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više