Search

Prva epizoda \"Westworlda\" oduševila i srušila rekorde gledanosti

Prva epizoda "Westworlda" oduševila i srušila rekorde gledanosti

Novi serijal HBO-a


Image: screenshot

Blistava budućnost predviđa se za novu seriju HBO-a koja je ujedno postala i najgledanija premijera iz te tv kuće. Nadmašila je gledanost prve epizode serije "True Detective"!

U nedjelju je na američkoj tv postaji HBO prikazana prva epizoda dugo očekivanog tv serijala "Westworld" koju smo već najavili, dok je dan kasnije emitirana i u Europi. Uvodna epizoda trajala je čak 68 minuta, a sudeći već prema prvim kadrovima jasno je kako produkcija nije štedjela, posebice ne na specijalnim efektima, dok se i glumačka postava pokazala kao najbolji mogući izbor. Cijela prva sezona koja donosi deset epizoda navodno je koštala preko 100 milijuna dolara. Svaku od njih režirao je drugi redatelj, osim finala koje je, kao i prvu epizodu, režirao njezin tvorac Jonathan Nolan, koji je inače cijeli koncept razvio sa svojom suprugom Lisom Jay Nolan. Ono čime se HBO posebno može pohvaliti u konačnici jesu i brojke gledanosti, naime prva epizoda "Westworlda" s gledanosti od 3,3 milijuna gledatelja srušila je prethodni rekord premijernog emitiranja prve epizode serije "True Detective". Možemo još samo reći kako se radi o očigledno još jednom HBO hitu koji svakako trebate gledati.

Podsjetimo, radnja ovog futurističnog vesterna temelji se na postajanju zabavnog parka koji imitira Divlji Zapad, u kojem se gosti mogu zabavljati, a društvo im prave roboti koji se jednog dana pobune i počnu ih ubijati. U jednosatnoj drami glume Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandie Newton, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Rodrigo Santoro, Shannon Woodward, Ingrid Bolsø Berdal, Ben Barnes, Jimmi Simpson, Clifton Collins Jr., Simon Quarterman i Angela Sarafyan. Jonathan Nolan izvršni je producent, scenarist i redatelj, dok je njegova supruga Lisa Joy Nolan izvršna producentica i scenaristica, a izvršni su producenti još i J. J. Abrams, Jerry Weintraub, Bryan Burk. "Westworld" je inspiriran filmom iz 1973. godine istoga naziva koji je napisao i režirao Michael Crichton.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više