Search

Sada je i službeno! Snimaju se novi \"Prijatelji\"!

Sada je i službeno! Snimaju se novi "Prijatelji"!

Povodom lansiranja platforme HBO Max

Tekst: M.M.


Nakon mjeseci pregovora, šestočlana ekipa jednog od najpopularnijih sitcoma svih vremena snima nastavak "Prijatelja" i to povodom lansiranja streaming platforme HBO Max. Iako se o ovome šuška još od studenog prošle godine, vijest je tek sad potvrđena, a okupljanje stare ekipe - Jennifer Aniston, Courtney Cox, Matta LeBlanca, Lise Kudrow, Davida Schwimmera i Matthewa Perryja mrežu će koštati vrtoglavih 20 milijuna dolara. Projekt će svjetlo dana ugledati u svibnju, isto kao i specijalna epizoda "Prijatelja", kada HBO Max i službeno počinje s radom.

Zašto bi jedna platforma uložila toliki novac u snimanje jedne jedine epizode nikad prežaljenog serijala? Osim očitog (jer tko ne želi gledati još "Prijatelja"?), ovaj će reunion mreži gotovo nemjerljiv publicitet. Radi se o ogromnoj launch kampanji novog streaming servisa, gdje je otkupljivanje prava na emitiranje serijala za 400 milijuna dolara te još 20 za snimanje jedne epizode tek kap u moru financijskih sredstava koja će se uložiti kako bi se podigla prašina oko lansiranja HBO Maxa. Osim što će, sasvim je izvjesno, mase pohrliti na njihovu platformu po svoju dozu nostalgije, medijska vrijednost publiciteta koja će se generirati mjerit će se u stotinama milijuna dolara.

Kako bilo, protiv ovog reuniona nitko se ne buni, a ako je lansiranje novog streaming servisa potrebno da bismo gledali još dogodovština Rachel, Rossa, Monice, Chandlera, Joeyja i Phoebe, nadamo se da će u 2020. iskrsnuti još barem jedna sezona sličnih servisa.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više