Search

Serijal "The Simpsons" predvidio kako će Trump postati američki predsjednik

Scenaristička predikcija, ali i upozorenje!


Image: screenshot

Nakon što je predsjednik Donald Trump "potopio" ekonomiju, na njegovo mjesto u predsjedničku fotelju sjela je Lisa Simpson. No, samo u omiljenom humorističnom tv serijalu...

U jednoj od epizoda mega popularnog i omiljenog tv serijala "The Simpsons" Donald Trump je bio već američki predsjednik, a sada je to postala i surova stvarnost. Naime, riječ je o epizodi koja je bila emitirana 19. ožujka 2000. godine kada je Bart bio lansiran u budućnost u kojoj je Trump upravo prestao biti predsjednik jer je "potopio" ekonomiju. Konkretno radilo se o 11. sezoni, epizodi imena "Bart to the Future" kada je Bart dobio mogućnost zaviriti u budućnost, vidjeti sebe u odrasloj "zrelijoj" verziji kako nosi japanke, kosu svezanu u rep i košulju "havajku". U toj verziji njegova sestra Lisa postaje prva ženska predsjednica, a koja je na vlast došla nakon Trumpa, a Bart ju pak dolazi posjetiti u Bijelu kuću. Naravno, Milhouse Van Houten je pritom tajnik.

Serijal "The Simpsons" predvidio kako će Trump postati američki predsjednik (фото 1)
Dan Greaney, koji je ujedno i scenarist sporne epizode, kazao je u intervju koji je tada dao kako je to bilo svojevrsno upozorenje Americi. "Činilo se kao logičan slijed događaja u fazi  kada smo trebali dotaknuti samo dno. To je nekako bilo u skladu s vizijom da je Amerika totalno s krenula s uma." pojasnio Greaney svoju motivaciju s takvim scenarijem koji je u biti stvarno predvidio tadašnju budućnost, odnosno sadašnjost.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više