Traži

Sjećate se genijalne serije "Život na sjeveru"? Super vijest je da se snimaju novi nastavci

"Northern Exposure"

Tekst: L.M.F.


Fotografija: screenshot

Ukoliko pripadate mojoj generaciji onda ste sigurno odrasli na "Životu na sjeveru" ("Northern Exposure"), američkoj dramskoj tv seriji koja obiluje karakterističnim humorom, satirom i nerijetko zajedljivošću, a koja se od 1990. do 1995. prikazivala na CBS-u. Ono što nas je jako razveselilo jest da CBS priprema reboot, točnije nove nastavke.

Ako vas pak trebamo podsjetiti na osnovnu radnju, ona glasi ovako: neurotični njujorški liječnik židovskog porijekla, Joel Fleischman, vezan ugovorom o financiranju studija koji je potpisao sa saveznom državom Aljaskom, mora poslije završetka školovanja "odraditi" četiri godine medicinske prakse, i to ne u nekom gradskom aljaškom središtu, nego u Cicelyju, malom (imaginarnom) zaselku u planinskoj zabiti koji ima tek 800 stanovnika.

Sjećate se genijalne serije "Život na sjeveru"? Super vijest je da se snimaju novi nastavci (фото 1)

Ono što će vas sigurno prvo zanimati kada pričamo o novim epizodama jest činjenica da će spomenuta originalna zvijezda serije, Rob Morrow, reprizirati svoju ulogu dr. Joela Fleischmana, koji će se vratiti u Cicely na Aljasci kako bi prisustvovao pogrebu starog prijatelja. Tamo će se pak susresti s novim osebujnim likovima i ponovno ujediniti s nekim starima. Osim toga, Morrow će navodno na seriji raditi i kao izvršni producent, dok će John Corbett, koji je također glumio u originalu, na novom projektu biti angažiran kao producent, ali se vjerojatno neće pojaviti u svojoj ulozi. 

Inače, serija je tijekom petogodišnjeg emitiranja zaradila 57 nominacija za razne nagrade te osvojila njih 27, uključujući tri Emmyja i dva Zlatna globusa. 1992. je osvojila Primetime Emmy za najbolju dramsku seriju. Serija je nastala u produkciji Brand-Falsey Productions, a istaknula se dvjema Peabody nagradama 1991. i 1992. za "prikaz kulturnog sukoba njujorškog liječnika i građana izmišljenog Cicelyja na Aljasci na humorističan, ponekad i poetičan način "i za svoje priče o tome kako ljudi raznolikih pozadina i iskustava teže prihvaćanju svojih razlika i koegzistenciji." Većinu zapleta serije pokreću likovi, a radnja se vrti oko ekscentričnosti građana. Kritičar John Leonard proglasio je tada Život na sjeveru "najboljom televizijskom serijom u posljednjih 10 godina" i nije bio u krivu. 

Sjećate se genijalne serije "Život na sjeveru"? Super vijest je da se snimaju novi nastavci (фото 2)

Spomenuto oživljavanje serije "Život na sjeveru", odnosno snimanje novih nastavaka tek je u početnoj fazi, tako da za sada još nije poznato kada bismo nove epizode mogli gledati na malim ekranima. Ali, ono što znamo jest da jedva čekamo da se dogode. 

Napišite komentar

više