Search

Stigao je prvi trailer za novi projekt Phoebe Waller-Bridge, komičarke koja stoji iza megauspješnog sitcoma \"Fleabag\"

Stigao je prvi trailer za novi projekt Phoebe Waller-Bridge, komičarke koja stoji iza megauspješnog sitcoma "Fleabag"

Britanska komičarka, scenaristica, redateljica i producentica u njemu će se pojaviti u epizodnoj ulozi

Tekst: M.M.


Nakon što je svijet obavila tuga jer je Phoebe Waller-Bridge objavila da će dvije sezone njezinog megauspješnog i višestruko nagrađivanog sitcoma "Felabag" biti sve što ćemo od njega vidjeti, obožavatelji lika i djela ove britanske komičarke i anitheroine modernog doba napokon su odahnuli jer je pristigao dugo iščekivani trailer za njezin novi projekt, serijal "Run".

Phoebe Waller-Bridge

Priča prati dvoje fakultetskih prijatelja, to jest, ljubavnika; Ruby koju tumači Amerikanka Merritt Wever i Billyja, kojeg igra irski glumac Doomhnall Gleeson. Njih su dvoje, naime, prije 17 godina sklopili pakt da će, ako jedno od njih ikada drugome pošalje SMS sadržaja "trči", ostaviti sve i zajedno proputovati Ameriku.

Iako u novom serijalu neće, kao u "Fleabagu", tumačiti glavnu ulogu nego vrši funkciju izvršne producentice, Waller-Bridge će se u "Runu", kojeg režira njezina dugogodišnja suradnica Vicky Jones, ipak pojaviti u epizodnoj ulozi i to kao jedna od osoba koju par sreće na svom putovanju. Serijal s potpisom multitalentirane glumice s prikazivanjem bi trebao krenuti u travnju.

U međuvremenu, od kad je "Fleabag", suvremena inačica "Seksa i grada", finaliziran, Phoebe Waller-Bridge radila je na još jednom uzbudljivom projektu - supotpisnica je scenarija za novi fillm o Jamesu Bondu, "No Time to Die", čime se upisala u povijest kao jedna od tek dvije žene kojima je to pošlo za rukom.

Kao što to obično biva, zli jezici njezin su angažman proglasili tek jeftinim populističkim potezom i načinom da ženskim likovima u "mizoginom serijalu" daju kredibilitet, no Phoebe Waller-Bridge tu je tvrdnju opovrgnula. Dobila je, kaže, poziv od producentice Barbare Broccoli i Daniela Craiga, Bonda glavom i bradom, koji su je angažirali jer im se svidjelo što radi i da niti u jednom trenutku nije bilo govora o tome da im treba pomoć s "curkama". Da biste se uvjerili u istinitost njezine tvrdnje, dovoljno je tek baciti pogled na njezino remek-djelo "Fleabag", serijal koji je besprijekorno ulovio Zeitgeist i izvanredno portretirao ženu u ranim tridesetima danas i o kojem će se, bez trunke sumnje, govoriti još desetljećima.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više