Search

Stiže druga sezone serije \"Tiger King\", evo što možete očekivati

Stiže druga sezone serije "Tiger King", evo što možete očekivati

Tekst: BURO.


“Tiger King” je pravo Netflixovo "dijete", budući da je riječ o najuspješnijem true crime dokumentarcu na ovoj platformi koji je doslovno preko noći dostigao kultni status. Prethodna sezona ostavila je pregršt pitanja na koja ćemo sada, u drugoj, potencijalno dobiti odgovore.

Netflix je potvrdio datum izlaska nove sezone i bliži je nego što mislite. Što je još bitnije, bit će jednako čudan, egzotičan i bizaran. Prva sezona stigla je na ovu platformu u krajnje prigodno vrijeme, baš kada je cijeli svijet bio osuđen na karantenu pa zato ona brojka od 34 milijuna gledatelja apsolutno ima smisla, premda treba uzeti u obzir i to da očigledno kolektivno imamo triger na egocentrične likove, sulude priče i suštinski sve ono što zavarava sumornu svakodnevicu.

Osim potvrde da se Joe Exotic i njegovi, jednako ekstravagantni, rivali vraćaju, znamo i da nova sezona stiže početkom 2022. godine, dakle za svega nekoliko mjeseci (ne, ni mi ne znamo kad prije). U prvoj smo upoznali vlasnika privatnog zoološkog vrta u Oklahomi, kojem su velike mačke i njegova ekscentrična ličnost donijeli slavu i pune džepove, kao i njegovu zakletu suparnicu, zaštitnicu životne sredine i oštru protivnicu prakse držanja divljih životinja u privatnom vlasništvu.

Etički gledano, sve je pod velikim znakom pitanja pošto, da stvar bude još gora nego što na prvi pogled izgleda, više tigrova živi u zatočeništvu privatnih zooloških vrtova širom SAD-a nego što ih ima u divljini i da vlasnici istih na toj osnovi zarađuju ogromne svote novca. Ove godine, iskreno se nadamo, neće biti prinudnog ostajanja kod kuće, ali nema sumnje da će dobar dio onih 34 milijuna gledatelja nastaviti gledati ovu priču, ma kakve okolnosti bile.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više