Search

Sve što trebate znati o trećoj sezoni serije \"True Detective\"

Sve što trebate znati o trećoj sezoni serije "True Detective"

Sezona kojoj se veselimo

Tekst: E.G.


Image: Screenshot

Dok je prva sezona oduševila gotovo sve, druga sezona je podijelila mišljenje publike. Što možemo očekivati od treće?

Prva sezona serije "True Detective", s Matthewom McConaugheyjem i Woodyjem Harrelsonom u glavnim ulogama, je počela s prikazivanjem početkom 2014. godine. Obožavatelji ove serije se točno sjećaju užitka s kojim se gledala svaka epizoda, posebna atmosfera koju je zamislio kreator Nic Pizzolatto te sjajnih glumačkih izvedbi o kojima se još danima raspravljalo. Isto tako, negdje u to vrijeme smo shvatili da televizijski formati postaju doista, uvjetno rečeno, veliki i važni. U naslovnim ulogama se pojavljuju oskarovci, ruše se rekordi gledanosti, a produkcija nalikuje onoj filmskoj. "True Detective" nije bila jedina serija koja odgovara navedenom opisu, ali je svakako bila jedna od zapaženijih. Nakon odlične finalne epizode prve sezone, obožavatelji su željeli još. Najava koja je kazala kako će druga sezona biti s drugim glumcima i nepovezane radnje, cijelu je priču učinila još intrigantnijom. U drugoj smo sezoni tako gledali Collina Farrella, Vincea Vaughna i Rachel McAdams, pa iako je zadržala određeni broj poklonika, popularnost nije dosegla razmjere prve sezone.

Sve što trebate znati o trećoj sezoni serije "True Detective" (фото 1)

Dvije godine nakon, sve bi se to moglo promijeniti s dolaskom treće sezone. Službeni datum početka prikazivanja još nije poznat, kao ni previše drugih detalja, no evo što se je za sada sigurno. Kuća HBO je u svom službenom priopćenju kratko objasnila kako će mjesto radnje biti Ozarks (nema poveznica sa serijom "Ozark"), a koncentrirat će se na jedan okrutan zločin i misteriju koja kroz desetljeća postaje sve dublja. Baš kao i u prvoj sezoni, radnju ćemo pratiti kroz nekoliko različitih vremena. Što se tiče karakteristične zvjezdane postave, za sada je potvrđeno samo jedno ime, i to veoma zvučno. Radi se o novopečenom oskarovcu Mahershali Aliju, koji će tumačiti lik Waynea Haysa, detektiva iz Arkansasa čiji je zadatak riješiti zločin počinjem u Ozarksima. Mahershalu Alija pamtimo i iz serije "House of Cards", a tko će mu se pridružiti kao partner ili partnerica, tek trebamo saznati.

Sve što trebate znati o trećoj sezoni serije "True Detective" (фото 2)

Što se tiče režije, mnogi se slažu da je za uspjeh prve sezone zaslužna vizija redatelja Caryja Fukunage. U drugoj su se redatelji izmjenjivali, i to se nije pokazalo najboljim rješenjem. Ovu će sezonu režirati sam kreator Nic Pizzolatto te redatelj Jeremy Saulnier, što će također biti zanimljiv eksperiment, budući da Pizzolatto ima malo redateljskog iskustva, dok je Saulnier nagrađivan za žanrove trilera i horora. Sve epizode će ponovno, baš kao i u prvoj sezoni, napisati Pizzolatto, s iznimkom jedne na kojoj je radio s Davidom Milchom, kreatorom "Deadwooda". Predsjednik programskog odjela kuće HBO, Casey Bloys,  je izjavio kako je scenarij odličan te kako možemo očekivati povratak u velikom stilu. Dok se ne dokaže suprotno, vjerovat ćemo mu na riječ!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više