Search

Tko je bila Patrizia Reggiani, kontroverzna Talijanka koju će utjeloviti Lady Gaga u filmu o Gucciju

Tko je bila Patrizia Reggiani, kontroverzna Talijanka koju će utjeloviti Lady Gaga u filmu o Gucciju

Nova uloga za veliku glazbenicu

Tekst: L.L.


Image: Getty Images,
Instagram

Veliki filmaš Ridley Scott, priča se već neko vrijeme, snimit će film o Gucci dinastiji s naglaskom na Maurizija Guccija, Guccijevog unuka, talijanskog biznismena i jednog od ključnih ljudi modne kuće Gucci. Glavna uloga, ona Guccijeve kontroverzne bivše supruge Patrizije Reggiani pripala je, prema svemu sudeći, upravo Lady Gagi.

Nakon velikog uspjeha filma "A Star is Born" Lady Gaga, čini se, spremna je na nove filmske pothvate, a upravo bi joj ova uloga, zbog složenosti lika, mogla donijeti još više slave. Riječ je, naime, o ulozi bivše supruge Maurizija Guccija koja je optužena za njegovo ubojstvo. Reggiani je, kako stoji u presudi, unajmila plaćenog ubojicu kako bi njezinog supruga ubio ispred njegovog ureda u Milanu, 1995. godine. Tijekom suđenja prozvali su je Crnom Udovicom.

Tko je bila Patrizia Reggiani, kontroverzna Talijanka koju će utjeloviti Lady Gaga u filmu o Gucciju (фото 1)

Patrizia Reggiani Marinelli za svog je života na slobodi bila i više nego utjecajna osoba iz talijanskih društvenih krugova bogataša. Bila je kći vozača kamiona i pralje, a zatim je, nakon udaje u Gucci obitelj, započela život u raskoši, kao javna i osoba o kojoj se pričalo. Ipak, nakon 12 godina braka njezin je suprug, Maurizio Gucci, nju i njezine dvije kćeri napustio zbog mlađe žene. Bilo je potrebno nekoliko godina kako bi se napokon razveli i, između ostalog, dogovorili svotu alimentacije, a u međuvremenu je Patrizia i oboljela. Dijagnosticiran joj je tumor na mozgu no bolest je preboljela bez većih posljedica da bi ubrzo nakon toga naručila ubojstvo svoga supruga.

Iako nikada izravno nije priznala samo ubojstvo, optužena je za zločin kada su istražitelji napokon uspjeli povezati sve točke koje su do samog čina dovele. Patrizia je, naime, vodila dnevnik u kojem je nakon smrti bivšeg supruga napisala "Parádeisos", što u prijevodu s grčkog znači "sloboda". Dok je njoj dokazivana krivnja, u isto su se vrijeme njezine kćeri borile za majku te su tvrdile kako je bolest utjecala na njezinu osobnost. Ipak, osuđena je na kaznu od 26 godina zatvora. Iste godine kada je krenula sa služenjem kazne, Reggiani je pokušala počiniti samoubojstvo vješanjem vezicom za cipele, no u svom naumu nije uspjela.

Tko je bila Patrizia Reggiani, kontroverzna Talijanka koju će utjeloviti Lady Gaga u filmu o Gucciju (фото 2)

U listopadu 2014. sud joj je ponudio mogućnost prebivanja u zatvoru otvorenog tipa, no Patricia Reggiani to je odbila uz objašnjenje kako nikada u životu nije radila, pa ne namjerava ni sada, a dodala je i kako bi radije plakala u Rolls Royceu nego bila sretna na biciklu, ali i kako će, bez obzira na ishod, ona uvijek pripadati Gucci obitelji. Iz zatvora je izašla 2016. godine, nakon 18 godina služenja kazne.

Njezin život isprepleten dramama čini se kao idealna podloga za dobar film pa nam je iznimno drago što je to prepoznao upravo cijenjeni filmaš Ridley Scott. Kako će se Lady Gaga snaći u ulozi jedne od najintrigantnijih talijanskih ličnosti, tek nam preostaje vidjeti. Mi već jedva čekamo!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više