Search

Tko je Maya Hawke i što sve trebate znati o ovoj mladoj, talentiranoj glumici

Tko je Maya Hawke i što sve trebate znati o ovoj mladoj, talentiranoj glumici

Jeste li je primijetili u novoj sezoni Stranger Things?

Tekst: L.L.


Image: Instagram,
Getty Images

Nakon sjajne glume u superpopularnoj seriji "Stranger Things", Maya Hawke pojavila se i u najočekivanijem filmu godine, Tarantinovom "Once Upon a Time in Hollywood" pa instantno postala lice o kojem se priča. Svojim je talentom i ljepotom osvojila i nas te smo odlučili istražiti tko je zapravo Maya Ray Thurman Hawke.

Poznato prezime naslijedila je od oca, slavnog glumca Ethana Hawka dok je njezina majka Uma Thurman kojoj, s godinama, nemoguće je ne primijetiti, sve više sliči. Njezini su slavni roditelji u braku bili sedam godina i rastali se kada je Mayi bilo pet godina, no ostali su u dobrim odnosima pa se tako Maya odlično slaže i s braćom te polubraćom koje su glumac i glumica dobili u kasnijim brakovima. Danas se roditelji iznimno ponose Mayom što vole isticati i na svojim profilima na društvenim mrežama.

Tko je Maya Hawke i što sve trebate znati o ovoj mladoj, talentiranoj glumici (фото 1)

Nedavno je navršila 21 godinu, a iza Maye Hawke već su sada sjajna glumačka ostvarenja. Iako ju je javnost upoznala kroz lik Robin u posljednjoj, trećoj epizodi serije "Stranger Things", do sada smo je već viđali u velikim ulogama na malim ekranima, a uloga Flower Child u Tarantinovom najnovijem filmu, čini se, u njezinoj bi karijeri mogla značiti prekretnicu. Svatko tko je do sada već pogledao film, složit će se kako je Maya odradila sjajan posao. U jednom je intervjuu otkrila kako je posao dobila preko svog agenta te je zatim snimku u kojoj je s ocem Ethanom Hawkeom odglumila jednu od scena, poslala Tarantinu. Dodala je i kako je uz njegove filmove odrastala upravo zbog majke koju smo gledali u Tarantinovim velikim ostvarenjima, "Pulp Fictionu" i sva tri nastavka "Kill Billa" te joj je velika želja bila pojaviti se upravo u jednom od njegovih filmova.

Također, važno je spomenuti kako je Maya Hawke bila prvi izbor za film Sofije Coppole "The Little Mermaid", uloga je kasnije pripala Chloe Grace Moretz no snimanje filma na kraju je ipak otkazano. Ostvarenja u kojima se Maya ipak pojavila jest BBC-jev serijal "Little Woman" iz 2017. godine, "Ladworld" iz 2018. godine te prije spomenuta posljednja i najveća dva glumačka zadatka. Da je njezina karijera krenula uzlaznom putanjom dokaz su i dva nova dugometražna filma u nastajanju, "Human Capital" u kojem će glumiti uz bok Lievu Schreiberu i Marisi Tomei te "Mainstream" s Andrewom Garfieldom.

Tko je Maya Hawke i što sve trebate znati o ovoj mladoj, talentiranoj glumici (фото 2)

Osim glumom, Maya Hawke bavi se i modelingom te se tako pojavila u editorijalima Calvina Kleina i All Saints te jednom od izdanja Voguea. Obožava modu i s majkom Umom Thurman često obilazi modne događaje, a posljednji takav zajednički izlet bio je onaj na Tjedan mode u Parizu. Također, Maya velik dio vremena provodi stvarajući glazbu pa je tako pjesme "To Love a Boy" i "Stay Open" napisala i uglazbila u potpunosti sama. Njezina je glazba, kako ju je sama opisala, spoj nježne gitare i istog takvog glasa mlade glumice.

Multitalentirana Maya Hawke, čini se, tek je krenula s otkrivanjem onoga što može pa nas tako iznimno vesele njezina nova glumačka, glazbena i druga ostvarenja. S nestrpljenjem očekujemo nove filmove, glazbu i pojavljivanja na crvenom tepihu. Imamo osjećaj kako su pred mladom glumicom velike stvari.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više