Search

Tko su ovogodišnji dobitnici nagrade Emmy?

Tko su ovogodišnji dobitnici nagrade Emmy?

Najbolje iz svijeta televizije


Image: Getty Images

Jučer je u Los Angelesu održana 67. dodjela nagrade "Emmy". Evo tko je briljirao u svijetu televizije...

Uz filmsku nagradu Oscar i glazbenu nagradu Grammy, svijet američke televizije jučer je proslavio svoju najvažniju nagradu - Emmy. Svečanu ceremoniju vodio je nagrađeni scenarist, glumac i komičar Andy Samberg, a na kraju večeri najviše je slavila ekipa serije "Igra prijestolja" . Popularna serija TV kanala HBO uz svoje čak 24 nominacije osvojila je 12 nagrada, od toga i onu u najvažnijoj kategoriji; za najbolju dramu, scenarij i sporednu mušku ulogu u dramskoj seriji (Peter Dinklage).

Jučer se dogodio i povijesni trenutak za glumicu Violu Davis koja je postala prva afro-američka dobitnica ove prestižne nagrade u kategoriji glavne ženske uloge za seriju ABC kanala "How to Get Away With Murder". Jon Hamm konačno je osvojio svog prvog Emmyja za glavnu mušku ulogu u dramskoj seriji "Mad Men", ulogu Dona Drapera koja ga je i učinila zvijezdom. Najboljom TV humorističnom serijom proglašena je "Veep" također s HBO kanala, za razliku od prijašnjih godina kada je prestižni kipić osvojila "Moderna obitelj".

Najboljom glumicom u humorističnoj seriji proglašena je Julia Louis-Dreyfus za ulogu Seline Meyer u seriji "Veep", dok je kipić za mušku ulogu u toj kategoriji osvojio 71-godišnji Jeffrey Tambor za ulogu u seriji "Transparent", ujedno je postao i najstariji glumac koji je ikad primio nagradu Emmy.

Tko su ovogodišnji dobitnici nagrade Emmy? (фото 1)

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više