Search

Što ćemo ove jeseni gledati na Netflixu i ostalim streaming platformama? Ovo su svi noviteti

Što ćemo ove jeseni gledati na Netflixu i ostalim streaming platformama? Ovo su svi noviteti

Tekst: BURO.Rujan tradicionalno obilježava početak sezone u različitim industrijama. U umjetničkom svijetu dosta velikih sajmova se održava baš sada, u modnom počinju Tjedni mode, a u filmskoj i televizijskoj industriji deveti mjesec obično označava puno novih premijera ili povratak starih naslova s novim sezonama. Kako je ova godina po svemu najneobičnija koju smo do sada imali i TV program će izgledati drugačije zato što su mnoge serije i filmovi obustavljeni u produkciji i tek trebaju nastaviti sa snimanjem. Ipak, postoji i dosta stvarno sjajnih naslova kojima se jako radujemo. Možda bi ih prošle godine u ovo vrijeme bilo duplo više, ali izdvajamo najbolje od najboljeg što ovaj mjesec ima za ponuditi i da budemo iskreni, spremni smo za jesen.

‘Away’

Početak prikazivanja: 4. rujan

Gdje: Netflix

Što ćemo ove jeseni gledati na Netflixu i ostalim streaming platformama? Ovo su svi noviteti (фото 1)

Već smo apsolvirali da su svemirski filmovi apsolutni trend u holivudskom svijetu i da uskoro neće biti poznate ličnosti koja nema barem jedan space film u svom portfoliju. Ovaj put je na red došla Hilary Swank. U novoj seriji ona igra Emmu Green, koja je na internacionalnoj misiji na Marsu i koja se pored tako velikog i neizvjesnog koraka mora izboriti i sa skeptičnom posadom i anksioznošću zbog ostavljanja muža i kćerke na tri godine. Miks znanstvene fantastike i drame, gdje je zapravo puno veći akcent stavljen na drama dio. Tvorac serije Andrew Hinderaker, posebno se fokusirao na stvarne probleme i brige s kojima se može suočiti netko tko je astronaut i tko napušta Zemlju na nekoliko godina, ali i kako obične ljudske mane i slabosti mogu biti opasne i ugroziti potencijalno velika dostignuća za čitavo čovječanstvo.

“Rami”

Početak prikazivanja: 11. rujan

Gdje: HBO GO

Što ćemo ove jeseni gledati na Netflixu i ostalim streaming platformama? Ovo su svi noviteti (фото 2)

Krajnje duhovita i zabavna priča koja zapravo prati jako ozbiljnu problematiku i pitanja sazrijevanja, tradicije i suvremenog svijeta. Glavni junak Rami Hasan je Egipćanin rođen u Americi i dok se pokušava pronaći i duhovno i politički, zapravo istražuje izazove suvremene muslimanske zajednice i rastrzanosti između muslimanske zajednice koja život vidi kao moralni test i milenijalske generacije koja misli da život nema posljedica.

“To smo što smo”

Početak prikazivanja: 15. rujan

Gdje: HBO GO

Što ćemo ove jeseni gledati na Netflixu i ostalim streaming platformama? Ovo su svi noviteti (фото 3)


I više nego dugo očekivana serija. Realno, kada Luca Guadagnino potpisuje neko novo ostvarenje nemamo drugu opciju nego da jedva čekamo. Slično kao i “Call Me By Your Name” zbog kojeg smo posebno zavoljeli ovog režisera, u pitanju je priča o odrastanju samo ovaj put je u centru pažnje dvoje američke djece koja žive u američkoj vojnoj bazi u Italiji. Serija istražuje njihovo prijateljstvo, prvu ljubav i identitet, uvlačeći publiku u sve radosti i patnje tinejdžerskog života i sve ljepote i težine bivanja autsajdera. Ovo je priča koja bi se mogla događati bilo gdje u svijetu, ali u ovom slučaju, događa se u američkoj bazi u Italiji.

“Treći dan”

Početak prikazivanja: 15. rujan

Gdje: HBO GO

Što ćemo ove jeseni gledati na Netflixu i ostalim streaming platformama? Ovo su svi noviteti (фото 4)

Posljednji put kada smo gledali Jude Lawa na HBO bilo je u seriji “Mladi papa”, i svi znamo kako ovaj put s Naomi Harris igra u seriji „Treći dan“. U pitanju je šestodijelni psihološki triler podijeljen u dva dijela – „Ljeto“ i „Zima“. Jude Law u tri “ljetne” epizode igra Sama, čovjeka kojeg privlači misteriozni otok nedaleko od britanske obale, gdje pronalazi grupu otočana koji su spremni očuvati svoju tradiciju pod svaku cijenu. „Zima“ se odvija tijekom naredne tri epizode u kojima Naomie Harris glumi Helen, tvrdoglavu autsajdericu koja dolazi na otok u potrazi za odgovorima, ali njezin dolazak više pitanja otvori nego što na njih odgovori.

“The Devil All the Time”

Početak prikazivanja: 16. rujan

Gdje: Netflix

Što ćemo ove jeseni gledati na Netflixu i ostalim streaming platformama? Ovo su svi noviteti (фото 5)

Film koji ima toliko sadržaja i tako intenzivnu priču da slobodno možemo zamisliti sezonu serije umjesto dvosatnog filma. “The Devil All the Time” je južnjačka mračna drama, adaptacija istoimene knjige Donalda Ray Pollocka. U blago snovitoj i na momente jako jezivoj atmosferi priča prati nekoliko junaka koji su zaista idealni filmski sa svojim mračnim tajnama i čudnim karakterima. Izuzetno religiozan ratni veteran pun psihičkih i fizičkih ožiljaka (igra ga Bill Skarsgard); njegov grub i surov sin (Tom Holland), korumpirani šerif (Sebastian Stan); manipulativni svećenik (Robert Pattinson); i dvoje ubojica (Jason Clarke i Riley Keough). Svi oni okupljeni su oko serije nasilnih zločina i ubojstava koji su se događali tijekom 50-ih i 60-ih, i otkriva koliko misteriozno su svi oni na neki način upleteni, i kako su svi povezani svojim mračnim tajnama kao i vjerom.

“Ratched”

Početak prikazivanja: 18. rujan

Gdje: Netflix

Što ćemo ove jeseni gledati na Netflixu i ostalim streaming platformama? Ovo su svi noviteti (фото 6)

Rujanska poslastica. Psihološka triler drama nastala inspirirana djelom "Let iznad kukavičjeg gnijezda" koja prati sestru Mildred Ratched u ranim danima njene karijere. Napeta drama koja priča priče o njenim počecima na psihijatrijskoj klinici, a radnja je smještena neposredno poslije Drugog svjetskog rata u Sjevernoj Kaliforniji u kojoj Mildred dobiva posao u psihijatrijskoj ustanovi. Iako je igra Sarah Paulson, Ratched je izuzetno zlokobna pojava a s eksperimentima i testiranjima ljudskog uma i preispitivanjem teorije rađa li se monstrumom ili se postane, serija obećava puno napetosti, jezivosti, ali i estetski odličnih kadrova. Uostalom, serija dolazi od tvorca serije "Američka horor priča", tako da sigurno znate o čemu govorimo.

"Enola Holmes"

Početak prikazivanja: 23.rujan

Gdje: Netflix

Što ćemo ove jeseni gledati na Netflixu i ostalim streaming platformama? Ovo su svi noviteti (фото 7)

Adaptacija serije romana Nancy Springer o mlađoj sestri Sherlocka Holmesa i to s Millie Bobby Brown u glavnoj ulozi. Ovaj film se dosta razmahao s Holmes mitologijom, i plete jedan sasvim neočekivani narativ. Brown igra pametnu tinejdžericu Enolu koja bježi od kuće ne bi li pronašla svoju majku koja je iznenada nestala (igra je Helena Bonham Carter), i odlučna je da uspije u svojoj misiji usprkos protivljenju svoje braće Mycrofta (Sam Claflin), i nježnijeg i suosjećajnijeg Sherlocka (Henry Cavill). Ako je suditi po traileru, atmosfera je lagana i razdragana, ali ne nedostaje misterije, plus razbijanje četvrtog zida, koje je prilično često, doista čini da se osjetimo kao dio priče.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više