Search

Što gledamo na streaming platformama u siječnju? Imamo top naslove

Što gledamo na streaming platformama u siječnju? Imamo top naslove

Tekst: BURO.


Glavno pitanje u siječnju je jeste li već odgledali sve moguće naslove na streaming platformama? Mi smo ovome pristupili maratonski jer ionako nemamo ništa drugo za raditi, te se možemo pohvaliti binge watchingom svega što nam je zapelo za oko kao iole interesantno. Kako su Netflix i ekipa trenutno mega popularni i ovisimo više no ikad od njihovog sadržaja, trude se redovno apdejtati svoju listu i držati nas prikovanima za ekrane. Evo što imamo u siječnju.

"the dig"

Platforma: Netflix

Premijera: 29. siječanj

Što gledamo na streaming platformama u siječnju? Imamo top naslove (фото 1)

Vjerojatno je da do sada niste pomišljali na skladnost glumačkog para Carey Mulligan i Ralph Fiennes, ali samo jedan pogled na zajednički plakat vas navodi na misao kako se netko nije sjetio već staviti ih u zajednički projekt? Drama The Dig je smještena u 39. godinu, predratno vrijeme kada amater arheolog Fiennes pronalazi nevjerojatno povijesno otkriće na zemlji bogate udovice koju tumači Mulligan. Dok se iskopavanja nastavljaju, rat postaje sve realniji i utječe na živote svih. "The Dig" je predivan i otriježnjen pogled na uzaludnost i besmislenost ratova i cikličnu prirodu povijesti. 

“Euforija: Specijal”

Platforma: HBO GO

Premijera: 25. siječanj

Što gledamo na streaming platformama u siječnju? Imamo top naslove (фото 2)

Prva specijalna epizoda koja se odvija tijekom proslave Božića pratila je Rue i podsjetila nas na atmosferu koju osjećamo tijekom cijele godine. Sada je konačno stigla na red i druga epizoda koja ovaj put, i sasvim očekivano, prati Jules koja se tijekom božićnih praznika prisjeća protekle godine

“savršena laž”

Platforma: HBO GO

Premijera: 24. siječanj

Što gledamo na streaming platformama u siječnju? Imamo top naslove (фото 3)

Kada se susretnu dvije legende kao što su Mirren i McKellen, jasno je da pred sobom imamo dobar film. Vrhunski prevarant Roy je odabrao svoju najnoviju metu Betty (Mirren). Betty je milijunašica koja je nedavno postala udovica i koju Roy pokušava namamiti kako bi joj uzeo sve. Ona izgleda očarana Royem, i kako se čini pada na sve i prihvaća njegovu igru. Međutim, ova naizgled jednostavna prevara ubrzo se pretvara u nešto kompleksnije, razotkrivajući puno zlokobniju prevaru koja će ih oboje odvesti na opasan put. Inteligentan i napet triler, pun intriga i izdaje, sa sjajnom glumačkom ekipom zbog kojeg jedva čekamo kraj siječnja.

“Pieces of a Woman”

Platforma: Netflix

Premijera: 7. siječanj

Što gledamo na streaming platformama u siječnju? Imamo top naslove (фото 4)

U svjetlu nedavnih događaja povezanih s emotivnim i fizičkim nasiljem nad FKA Twigs, teško je preporučiti bilo koji film u kojem igra Shia LaBeouf,. Ovaj je utoliko teži budući da razvoj njegovog lika lako možemo dovesti u vezu s optužbama iz stvarnog života. Film je duboko potresna priča o smrti tek rođene bebe čiji su roditelji Marta (Vanessa Kirby) i Sean (Shia LaBeouf), Gubitak bebe je gurnuo par u emotivne problema, pri čemu Sean postaje sve grublji i nasilniji prema Marti koja se sve više povlači u sebe. Priča o bolu i patnji, nevjerojatno ispletena i vođena. Definitivno jedna od kvalitetnijih stvari koja se dogodila na platformama.

“Penguine Bloom”

Platforma: Netflix

Premijera: 27. siječanj

Što gledamo na streaming platformama u siječnju? Imamo top naslove (фото 5)

Naomi Watts nismo već neko vrijeme viđali na ekranima. U svom novom filmu, Watts igra Sam, majku troje djece koja nakon nesreće na Tajlandu ostaje paralizirana i uči se prilagoditi novom životu.. Dok se ona sve više povlači u sebe i razmišlja koliko će novonastala situacija promijeniti njihovu obiteljsku dinamiku, njen sin donosi ranjenu vranu i pokušava se brinuti o njoj sve dok se potpuno ne oporavi. Ipak, povrijeđena ptica pronalazi svog pravog partnera u Sam, pred kojom otkriva svu svoju ranjivost, i povezuje obitelj u njihovoj želji da brinu jedni o drugima i međusobno se liječe. Suptilna, topla priča, prepuna simbola, priča o novim fazama u životu, periodima krize i kako ih prebroditi.

“Headspace: Guide to Meditation

Platforma: Netflix

Premijera: 1. siječanj

Što gledamo na streaming platformama u siječnju? Imamo top naslove (фото 6)

Savršeno gradivo za početak nove godine, restart, planove, smirenje. Animirana serija koja kroz nekoliko epizoda govori o benefitima meditacije na naš um ali i generalno blagostanje. Priča koja nam je već poznata, ali ispričana iz sasvim drugačijeg kuta, koja nudi tehnike i savjete kako savladati meditaciju i još bolje kako je razumjeti. Svaka epizoda počinje s objašnjenjem druge vrste meditacije i njenom povijesnom porijeklu što je izuzetno zanimljivo i informativno. Kroz serijal nas vodi osnivač Headspacea i budistički monarh Andy Puddicombe. Predivno animirano, poučno i korisno i iskreno idealno za "new year new me" pokušaje.

Kormoran strajk: Smrtonosno bela”

Platforma: HBO GO

Premijera: 21. siječanj

Što gledamo na streaming platformama u siječnju? Imamo top naslove (фото 7)

Mladić koji pati od psihoze, Billy, dolazi u ured Cormoran Strike i razotkriva priču o ubojstvu dječaka koji je zadavljen prije puno godina, a kojeg je Bili bio svjedok. Strikea istovremeno unajmljuje ministar vlade kako bi istražio Billyjevog brata, Jimmyja, koji ga ucjenjuje. Strike i njegova partnerica Robin pokušavaju otkriti kako su ova dva slučaja povezana, dok je u isto vrijeme Robin paralelno infiltrirana u Donji dom parlamenta. Ipak, da bi stvari bile dodatno komplicirane, kako to u životu uvijek biva, Strikeov i Robinin privatni život se miješa u onaj poslovni. Njen odnos s partnerom je ugrožen zbog prevelike posvećenosti poslu, a Strike pokušava žonglirati između zahtjevnog posla, djevojke, i bivše žene Charlotte koja je trudna i ponovo se vraća u njegov život. Dinamično i u najmanju ruku jako životno. Inače serija je napravljena prema romanima Rowlingove koja itekako zna napraviti dobar zaplet.

“Fargo” IV sezona

Platforma: AMC

Premijera: 4. januar

Što gledamo na streaming platformama u siječnju? Imamo top naslove (фото 8)

Četvrta sezona serije Fargo seli se u centralno zapadni dio Kansas Cityja, u 1950. godinu. Loy Cannon (Chris Rock), vođa afroameričke mafijaške obitelji, uspostavlja klimavo primirje s protivničkom talijanskom mafijom s kojom zajedno sudjeluju u kriminalnim radnjama. Kako bi zabetonirale primirje i osigurale mir, te dvije obitelji jedna drugoj šalju najstarije sinove. Loy Cannon predaje najstarijeg sina Satchela (Rodney Jones) svom neprijatelju Donatellu Fada (Tommaso Ragno), a zauzvrat mora odgojiti Zeroa (Jameson Braccioforte), sina svog neprijatelja, kao da je njegov. Dinamično, uzbudljivo , puno preokreta i atmosfere karakteristične jedino za “Fargo”.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više