Search

Što gledamo ovog listopada? Serije i filmovi kojima se veselimo u nadolazećim jesenskim danima

Što gledamo ovog listopada? Serije i filmovi kojima se veselimo u nadolazećim jesenskim danima

Što to nude Netflix i HBO

Tekst: L.L.


Image: IMDB

Da je jesen idealno vrijeme za premijere serija i filmova na baš svim platformama, dobro znaju oni koji iza njih stoje. Kišni dani stvoreni su za nove opsesije kada su u pitanju filmska ostvarenja, a kako se ne biste previše mučili s traženjem onih idealnih za vas, donosimo vam popis najnovijih serija i filmova koje u listopadu možete pronaći na omiljenim servisima za gledanje.

"El Camino"

Vjerojatno najiščekivaniji film listopada i onaj o kojem se ne prestaje pričati već mjesecima jest nastavak na popularnu seriju "Breaking Bad". Film će pratiti život Jessieja Pinkmana nakon bijega iz zatočeništva, a fanovi serije nadaju se kako će se, iako mrtav, u filmu u nekom obliku ipak pojaviti i lik Waltera Whitea kojeg glumi Bryan Cranston. "El Camino" na Netflix dolazi 11. listopada pa ako ste planirali podsjetiti se kako je "Breaking Bad" završio, pravo je vrijeme da krenete s reprizama. Ako je sam Aaron Paul, koji u seriji i filmu glumi šarmantnog Pinkmana, sudeći prema posljednjim objavama na društvenim mrežama, u tolikoj mjeri uzbuđen, što bismo tek trebali reći mi? Jedva čekamo!

"Living With Yourself"

Simpatični Paul Rudd na Netflixu je dobio svoju seriju i instantno postao još jedan razlog zašto toliko volimo jesen. Serija "Living With Yourself" donosi čak dva lika koja je utjelovio glumac i sudeći prema najavi, riječ je o seriji koja će nas nasmijati, ali i natjerati da se zapitamo neka od važnih životnih pitanja. Na kraju krajeva, pitate li nas, Paul Rudda nikad dovoljno pa nam dvojica u istoj seriji zvuče i više nego dobro.

"Banksy u New Yorku"

Sjajan dokumentarac o istom takvom uličnom umjetniku koji je svojim djelima osvojio svijet na HBO napokon dolazi 15. listopada i govori o projektu koji je Banksy pokrenuo 2013. godine. Naime, 1. listopada te godine objavio je kako će u mjesec dana u pet okruga New Yorka izlagati po jednu novu instalaciju svakog dana, a ovaj dokumentarac bavit će se upravo tim uličnim djelima.

"Dolemite Is My Name"

Još jedan sjajan film snimljen prema istinitoj priči čeka nas ovog listopada na Netflixu. Govori o Rudyju Ray Mooreu, komičaru, producentu, glumcu i glazbeniku iz 70-ih, poznatom po raskošnom i izrazito zanimljivom životu. Njegov će lik utjeloviti veliki Eddie Murphy, a uz njega u filmu se pojavljuju i Wesley Snipes, Mike Epps i Tituss Burgess. Film "Dolemite Is My Name" već je sada veliki favorit za Oscara pa nas tako izrazito veseli što ćemo ga imati prilike gledati i na Netflixu.

"Daybreak"

Nakon "13 Reasons Why" kao jedne od zanimljivijih tinejdžerskih serija koje je Netflix u posljednje vrijeme izbacio, dolazi nam "Daybreak", još jedna koja bi nas mogla okupirati za vrijeme sve hladnijih dana. Radnja ove serije odvija se, naravno, u srednjoj školi, a u glavnim ulogama nalazi se Josh, tinejdžer u potrazi za svojom djevojkom koja je nestala u postapokaliptičnom gradiću Glendaleu. Na tom mu se putu pridružuju i donedavni neprijatelji, a zatim se svi zajedno susreću s brojnim nevoljama. "Daybreak" na Netflix dolazi 24. lipnja.

"Olive Kitteridge"

Mini serija s Frances McDormand i Richardom Jenkinsom u glavnim ulogama govori o bračnom odnosu tijekom 25 godina zajedničkog života. Serija u četiri nastavka napravljena je prema romanu Elizabeth Strout, a McDormand igra ulogu cinične profesorice koja u obitelj kroz sve te godine svojim ponašanjem unosi nemir. Sporu i dugu, prepunu značajnih razgovora, ovu mini dramu iz 2014. godine u listopadu možete pronaći na HBO-u. Čini se kao idealan odabir za duge jesenske vikend večeri.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više