Search

Tri odlične serije o svakodnevici \"millennialsa\"

Tri odlične serije o svakodnevici "millennialsa"

Fleabag, Atlanta, Master of None

Tekst: E.G.


Image: Screenshot

Generacija "millennialsa" se pokazala kao jedan od zanimljivijih subjekata suvremene kulture, a mi vam donosimo tri odlične serije takve tematike za koje možda još niste čuli...

Postaje sve teže pratiti aktualne serije koje dolaze na tržište. Čak i ako se smatrate zaljubljenikom u ovaj format, malo je vjerojatno da ste uspjeli pogledati sve ono što vam se učinilo zanimljivim. Kad je riječ o najpopularnijim naslova, radi se mahom o onima koji prikazuju specifičnost svakodnevnog života pripadnika generacije millennialsa. Razlikuju se od bilo koje prijašnje generacije, bilo da je riječ o pogledu na svijet, prioritetima, odnosima ili razmišljanju o sebi samima. Postoji cijeli niz serija koje su to odlično prikazale, poput sad već kultne serije "Girls" Lene Dunham ili "Broad Cityja". No, mi smo odlučili izdvojiti neke generalno manje poznate naslove koje kritike ne prestaje hvaliti, a za koje većina tek treba čuti.

Master of None

Cijeli je koncept osmislio Aziz Ansari, široj publici poznat kao glumac iz humoristične serije "Parks and Recreation". Zajedno s prijateljem Alanom Yangom je uspio predstaviti originalnu priču s kojom se svatko može poistovjetiti, a koju je kritika redovito uvrštavala na popise najboljih novih naslova. Osim što je idejni začetnik serije, Ansari glumi i glavnu ulogu. Dev Shah je tridesetogodišnji glumac iz New Yorka koji pokušava srediti svoj život, žonglirajući između propalih audicija, veza i tradicionalnih roditelja. Druga sezona serije je upravo emitirana i sad se već sa sigurnošću može reći da je Ansari podjednako talentiran kao glumac, redatelj, scenarist i producent.

Fleabag

Još jedna sjajna serija novije produkcije o kojoj se prošle godine nije prestajalo pričati. "Flebag" donosi karakterističan britanski crni humor, sarkazam i bizarne situacije u kojima se likovi nalaze. Budući da ima samo šest kratkih epizoda, jamčimo vam da ćete je u pogledati za samo dan ili dva. Komičarka Phoebe Waller-Bridge glumi Fleabag, djevojku u tridesetima koja se suočava s gubitkom prijateljice, romantičnim odnosom kakvog nitko ne bi poželio te savršenom sestrom kojoj baš sve ide od ruke. Kao i većina nas, glavna je junakinja pomalo izgubljena između želja i realnosti, a s osjećajima se nikad nije potpuno naučila nositi. Umjesto toga, branit će se neprimjerenim humorom i lošim životnim odabirima koji će vas ipak uspjeti nasmijati.

Atlanta

O talentu i potencijalu Donalda Glovera smo već pisali. Radi se o čovjeku koji je u svojim ranim tridesetima već primio respektabilan broj glazbenih, glumačkih i producentskih nagrada. Osim karijere u rapu i ulogama u zapaženim serijama, Glover je prošle godine predstavio svoj osobni projekt- seriju "Atlanta" u kojoj tumači i glavnu ulogu. Prvi kadrovi prikazuju mladi par u krevetu i dijete koje spava u sobi pokraj njih. No, ovo nije još jedan idiličan prizor obitelji, već više prikaz neobičnih odnosa millennialsa. Oni su, naime, bivši partneri i roditelji koji samo ponekad završe skupa, dok ostatak vremena pokušavaju shvatiti što žele u životu. Glover glumi Earna Marksa, kojem baš ništa ne ide onako kako je zamislio. Ipak, kad njegov bratić objavi singl koji postane hit, Earn se počinje vidjeti u ulozi njegovog menadžera. Osim što govori o millennialsima, ova sjajna serija vjerno prikazuje rasne i klasne probleme životu u SAD-u.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više