Search

Tri prezanimljiva kratka dokumentarca koja biste već danas mogli pogledati

Tri prezanimljiva kratka dokumentarca koja biste već danas mogli pogledati

Zajedno traju manje od dva sata

Tekst: L.L.


Image: IMDB,
Vimeo

I sami ponekad volimo predahnuti od blještavila i filmova s milijunskim budžetima te pažnju usmjeriti na kakav dobar dokumentarac. Odličan su i zanimljiv način za širenje vidika, nova saznanja o svijetu i samima sebi. Ovog smo se puta bacilli na malo istraživanje i pronašli tri kratka dokumentarca gledanje kojih vam neće oduzeti niti dva sata vremena, a mogli bi vas naučiti važnim životnim lekcijama.

"Lifeboat"

U svjetlu imigrantskih zbivanja koja još uvijek traju, "Lifeboat" je odličan dokumentarac iz 2018. godine koji će vam dati uvid u to kako cijela stvar za imigrante zbilja izgleda. Ovaj kratki film prati izbjeglice iz Libije koji usred noći u gumenom čamcu pokušavaju pronaći izlaz iz nesigurne životne situacije i bolji život potražiti daleko od dotadašnjeg doma. Na tom ih putu prate njemački volonteri riskirajući tako svoj i njihov život. Dokumentarac "Lifeboat" američke redateljice Skye Fitzgerald zasigurno će vas potaknuti na razmišljanje upravo zbog aktualnih zbivanja te je svakako dobar odabir želite li naučiti nešto više o samom shvaćanju pojma izbjeglica.

"Mister Sunshine"

Potpuno drugačiji od "Lifeboata", dokumentarac Eldona Bootha i Alexa Lovella prati život bivšeg milijardera Larryja Woodsa u ulozi čistača cipela. Film "Mister Sunshine" pozitivna je priča o osobnosti genijalnog Woodsa koji je odlučio u potpunosti promijeniti pogled na život te mu je danas jedini zadatak biti dobar prema ljudima koji ga okružuju. Ovaj će vas dokumentarac ispuniti pozitivom u samo tri minute i definitivno je jedan od onih koje ćete preporučiti prijateljima.


"The Next Black – A film about the Future of Clothing"

Dokumentarac "The Next Black" 45-minutni je film na temu održivosti i budućnosti kada je u pitanju stvaranje odjeće. Hoće li masovna proizvodnja odjeće doći do svog vrhunca, hoće li se veliki brendovi na kraju okrenuti stvaranju kvalitetnije odjeće i hoće li tehnologija utjecati na proizvodnju odjeće u budućnosti, samo su neka od pitanja na koja u kratkom filmu odgovaraju predstavnici poznatih brendova poput Patagonije, Studija XO i drugih. Osim što će odgovoriti na brojna pitanja na temu održivosti, ovaj zanimljiv i poučan dokumentarac mogao bi vas i navesti da prije kupovine novih odjevnih predmeta još jednom razmislite o podrijetlu i kvaliteti istih.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više