Search

U pripremi je dokumentarac posvećen neprežaljenom Anthonyju Bourdainu

U pripremi je dokumentarac posvećen neprežaljenom Anthonyju Bourdainu

Režirat će ga poznati redatelj

Tekst: BURO.


Image: Getty Images

Medijski uspon karizmatičnog Anthonyja Bourdaina započeo je izdavanjem njegove knjige "Dosje kuhinja" 2000. godine. Do prerane smrti 2018., njegova hvaljena Tv emisija na CNN-u, "Parts Unknown" zacementirala ga je kao jedno od omiljenih televizijskih lica u gotovo dvadeset godina trajanja karijere. Hvaljen od struke, obožavan od gledatelja, emisija se emitirala čak pet godina, odnosno 12 sezona. Sada će CNN Films, zajedno s kompanijama HBO Max i Focus Features, odati počast čovjeku poznatom po tome što se fokusirao na priče iza kulinarskog svijeta, s dokumentarnim filmom "o neuobičajenom životu kasnog pripovjedača, istraživača i kuhara." Dokumentarac koji još uvijek nema naslov niti potvrđen datum izlaska, režirat će Morgan Neville, Oskarom nagrađen 2013. godine za odličnu dokumentarnu priču "Dvadeset metara od slave" o pratećim vokalima slavnih bendova.

"Anthony Bourdain pomogao nam je da se međusobno razumijemo bolje od bilo koga iz povijesti televizijske industrije. Osjećam poniznost da mogu ispričati priču o takvom čovjeku." izjavio je Neville u obraćanju medijima ovim povodom.

Govoreći o savršenim partnerima, Lydia Tenaglia i Christopher Collins, osnivači tvrtke Zero Point Zero Productions, koja je bila uključena u većinu Bourdainovih projekata, savjetovat će producente na filmu. "Radeći s Anthonyjem Bourdainom skoro 20 godina, Chris Collins i ja osjećali smo se vrlo zaštitnički zbog priče o njegovom životu i odluke tko će ga voditi", izjavio je Tenaglia. "U rukama Morgana Nevillea sigurni smo da će dobiti nijansiran portret složenog, mahnito kreativnog čovjeka kojeg smo poznavali." Bourdainov agent i književni izvršitelj, Kimberly Witherspoon, također će služiti kao savjetnik producent. Uz to, obitelj Bourdain pristala je osigurati pristup fotografijama, kućnim filmovima, pismima, glazbi i svim ostalim elementima važnima za skiciranje dokumentarnog filma. Film će prvo biti plasiran u svjetska kina nakon čega će dobiti i svoj termin na Bourdainovoj matičnoj TV postaji, CNN-u.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više