Search

\"Unbelievable\" je nova serija snimljena prema stvarnom događaju koju bi trebala pogledati svaka žena

"Unbelievable" je nova serija snimljena prema stvarnom događaju koju bi trebala pogledati svaka žena

Realnija nego što smo zamišljali

Tekst: L.L.


Image: IMDB

Američka drama koja je ovog mjeseca premijerno prikazana na Netflixu snimljena je prema stvarnom događaju, drugačija je i neočekivana, a najviše pažnje privlači sjajna gluma fantastične Toni Collette te mlade Kaitlyn Dever.

Volite li više jednostavne te lagane filmove i serije uz koje se možete opustiti nakon napornog radnog dana, od gledanja "Unbelievable" odmah možete odustati. Riječ je o seriji koja je sve samo ne opuštajuća, ali je, pitate li nas, iznimno važna za današnje društvo. Priča počinje 2008. godine prikazom silovanja djevojke Marie Adler, prijavom istog policiji, a zatim i iscrpnim razgovorima s detektivima koji Marie na kraju tjeraju u stanje mentalne iscrpljenosti te zataškavanja prvotne prijave.

"Unbelievable" je nova serija snimljena prema stvarnom događaju koju bi trebala pogledati svaka žena (фото 1)

U godinama nakon njezinog slučaja, na različitim se područjima počinju ponavljati silovanja osmišljena prema istom obrascu da bi se tek šest godina kasnije cijela priča povezala i stvorila smislenu cjelinu. Oko ovog slučaja u stvarnom je životu dignuta velika prašina, a kako i ne bi kada je jednoj ženi najprije oduzeta sloboda, a zatim je optužena da je upravo to oduzimanje slobode jednostavno izmislila. Šest dugih godina Marie Adler živjela je sa spoznajom da je silovana, a zatim optužena za lažno prijavljivanje počinitelja.

"Unbelievable" je nova serija snimljena prema stvarnom događaju koju bi trebala pogledati svaka žena (фото 2)

Tek 2014. godine, slučaj je, nakon niza drugih nesretnih događaja, napokon razriješen. Bez da otkrivamo previše, reći ćemo vam samo kako je Netflixov serijal potresan na nekoliko razina upravo zbog realnog pogleda na čitav slučaj i činjenice da se takvo što može dogoditi baš svakome, bez obzira na dob, lokaciju i trenutno psihičko stanje.

Serijal "Unbelievable" u gledatelju budi osjećaj za pravdu i želju za borbom, a Toni Collette i Merritt Wever u ulozi istražiteljica zaslužnih za rješavanje slučaja pojačavaju dojam napetosti i iščekivanja, pa čak i kada znamo kako cijela stvar završava, što čitav serijal čini još malo zanimljivijim od očekivanog. Svakako pogledati!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više