Search

Vrijeme je za klasike: 10 romantičnih komedija koje će vam olakšati baš svaku ljubavnu situaciju

Vrijeme je za klasike: 10 romantičnih komedija koje će vam olakšati baš svaku ljubavnu situaciju

Ako još niste, ove filmove naprosto morate pogledati

Tekst: L.L.


Tmurno vrijeme, topli prekrivač i dobra doza smijeha sve je što vam je potrebno za početak rujna, a postoji li bolje rješenje od gledanja romantične komedije u društvu prijateljice ili pak omiljenog toplog napitka? Romantične komedije idealan su odabir kada se želite opustiti, kada se i sami nalazite u kompliciranoj ljubavnoj situaciji ili kada naprosto želite dio svog vremena potrošiti na izležavanje ispred malog ekrana i osjećati se dobro. Odabrali smo deset naslova, klasika kada su u pitanju romantične komedije, koji će biti odličan odabir bez obzira jeste li tek izašli iz veze, razmišljate li o velikim ljubavnim preokretima ili jednostavno želite pobjeći od svega.

"Bridget Jones Diary"

Mali dio nespretne i smotane Bridget, moramo priznati, leži u svima nama i upravo se zato s vremena na vrijeme volimo vratiti ovom klasiku iz 2001. godine. Iako je duži period provela sama, odjednom se nalazi u ljubavnom trokutu i tjera nas da zajedno s njom biramo između zločestog frajera Hugha Granta ili dobrog dečka iz djetinjstva, Marka Darcyja. Vjerujemo kako ste sve dnevnike Bridget Jones do sada već pogledali, no ponavljanje gradiva kada je u pitanju ovakav klasik baš nikada nije na odmet.

 

"Tootsie"

Dustin Hoffman u ulozi Michaela Dorsmana koji se za potrebe uloge oblači u ženu na male je ekrane 1982. donio pravo osvježenje, a ljubavna priča koja se razvila između Hoffmanovog lika i lika glumice Jessice Lange jedna je od zanimljivijih toga doba. Ova će vas romantična komedija definitivno oraspoložiti i napuniti pozitivnom energijom, a ne isključujemo niti mogućnost nanošenja ruža tijekom gledanja, čisto onako, da se osjećate ljepše.

"Lost in Translation"

Priča koja je gledatelje osvojila odmah po izlasku, ona u kojoj glavne uloge imaju Scarlett Johansson i Bill Murray, a odvija se pod romantičnim svjetlima Tokija, bit će idealan odabir kada se zaželite nečeg drugačijeg, pomaknutog i onog što će vas dirnuti na razini višoj od površne ljubavne priče. Sjajna gluma, sjajna atmosfera i film koji, ako još niste pogledali, svakako stavite na svoju listu za gledanje.

"Groundhog Day"

Kada već spominjemo Billa Murraya, možda ne dovoljno očit, ali svakako zabavan odgovor kada vas jednom zahvate ljubavni jadi i krenete razmišljati što ste mogli napraviti drugačije, bit će "Groundhog Day". Ova genijalna komedija iz daleke 1993. ima sve što vam je za opuštanje nakon nepromišljenih odluka potrebno, a u isto će vas vrijeme zasigurno vratiti u djetinjstvo.

"Pretty Woman"

Klasik koji, nadamo se, baš nikada neće pasti u zaborav i omiljena romantična komedija svih vremena, "Pretty Woman", idealna je pak u trenucima kada sami sebe uvjerite kako je došlo pravo vrijeme za velike ljubavne promjene. Jedna od najznačajnijih uloga Julije Roberts, ali i Richarda Gerea i film s nezaboravnim soundtrackom obavezan je filmski odabir barem jednom godišnje.

"10 Things I Hate About You"

Pripremate li pak zabavnu večer s najboljim prijateljicama, bolji odabir od filma "10 Things I Hate About You" naprosto ne postoji. Osim šarmantnog Heatha Ledgera i razborite Julije Stiles, priča ovog filma vratit će vas u srednjoškolske dane i podsjetiti na neke prošle ljubavi, a to je uvijek zabavno putovanje.

"Crazy Stupid Love"

Nakon prekida, kada se osjećate nezadovoljni sami sa sobom, "Crazy, Stupid, Love" sa sjajnom glumačkom postavom i poznatom pričom vratit će vas u život. Jedan od onih filmova kod kojeg bi vas već na prvu mogla privući imena poput Stevea Carella, Julianne Moore, Emme Stone i Ryana Goslinga, na kraju će vas toliko oduševiti pričom da biste ga lako mogli pogledati i nekoliko puta u vrlo kratkom roku.

"Notting Hill"

Zabavna i romantična priča između Anne Scott i Williama Thackera osvojiti bi vas mogla zbog dominantne uloge Julije Roberts te zanimljive priče u kojoj je upravo ona uspješniji dio para. Film "Notting Hill" mogao bi vam dati prave odabire nađete li se u ljubavnoj situaciji u kojoj se na prvu možda baš sve i ne poklapa.

"Midnight in Paris"

Želite li pak na dva sata u potpunosti pobjeći od sadašnjosti i svijeta u kojem se nalazite, Woody Allenov "Midnight in Paris" s Owenom Wilsonom i Rachel McAdams oduševit će vas zanimljivim raspletom događaja i nesvakidašnjim scenarijem kada je u pitanju jedna romantična komedija.

"When Harry Met Sally"

Prisjetite se nakratko šarmantne Meg Ryan s frizurom, koju smo u vrijeme izlaska filma "When Harry Met Sally" željeli imati baš svi, i Billyja Crystala u mlađim danima pa se nakratko vratite u neka jednostavnija vremena. Ovaj je klasik bio i ostao jedna od najljepših romantičnih komedija svih vremena, a kako i ne bi kada se iz jednog sasvim običnog susreta stvorila ljubavna priča o kakvoj smo svi mi barem jednom u životu maštali.

 

Leave a comment

više