Search

Zašto gledati treću sezonu serije \"Fargo\"?

Zašto gledati treću sezonu serije "Fargo"?

Serija koja iznova oduševljava

Tekst: E.G.


Image: Screenshot

Treća sezona serije "Fargo" je nedavno počela s prikazivanjem, a ako ste obožavatelj rada braće Coen i prethodnih sezona, vjerojatno već naslućujete da nas ponovno očekuje televizijska poslastica

Priča o "Fargu" počela je davne 1996. godine kad su braća Ethan i Joel objavili film istoimenog naziva. "Fargo" se do danas nalazi na raznim popisima filmova koje bi svatko trebao pogledati, pogotovo ako cijenite pomaknuti humor i obilje bizarnosti prisutno u radnji te karakterima likova. Osim publike, film je sjajno prihvatila i kritika pa je film tako, među ostalim, nagrađen i s dvije nagrade Oscar, onom za najbolji originalni scenarij i najbolju glavnu glumicu. Kako su serije postepeno postajale sve popularnije, tako je sve više producenata dolazilo do ideje o snimanju kultnih filmova u formatu serija. Jedna od takvih ideja je rezultirala i fenomenalnom serijom "Fargo", čiju smo prvu sezonu gledali u lipnju 2014. godine. Obožavatelji filma koji su navikli na sjajno razrađene likove, kvalitetne glumce i intrigu isprepletenu sa crnim humorom, mogli su odahnuti: nije se radilo o još jednom jeftinom pokušaju oživljavanja slavnog projekta, već o samostalnom konceptu nezanemarive umjetničke vrijednosti.

Zašto gledati treću sezonu serije "Fargo"? (фото 1)

Prva i druga sezona serije "Fargo" su, svaka na svoj način, vjerno dočarale atmosferu života u malim mjestima začinjenu nesvakidašnjim pojavama. Gledatelji su tako imali prilike gledati cijeli niz mafijaških obračuna, serijskih ubojstava, obiteljskih odnosa i malih laži koje mijenjaju živote. Kreator serije, Noah Hawley, se u međuvremenu prometnuo u pravu zvijezdu televizijskih krugova. Serija "Legion" je počela s emitiranjem u siječnju te naišla na široko odobravanje publike i kritike, nametnuvši se svojom zanimljivom vizualnom estetikom i mističnom pričom čiji je rasplet nemoguće predvidjeti. Ohrabren pozitivnim kritikama, Hawley je mirno mogao čekati prve reakcije na treću sezonu "Farga". Baš kao i prethodnih sezona, glumačka je postava ponovno oduševila, a sudeći prema onome što smo do sada imali prilike pogledati, scenarističke maštovitosti neće nedostajati.

Zašto gledati treću sezonu serije "Fargo"? (фото 2)

U glavnim se ulogama pojavljuju Ewan McGregor (koji tumači braću blizance), Mary Elizabeth Winstead, Carrie Coon i David Thewlis. Radnja prati braću Stussy, odnosno njihov složeni odnos. Iako su blizanci, braća se potpuno razlikuju; dok je Ray neugledni policijski službenik, Emmit je uspješan poslovni čovjek profinjenog izgleda. Ray će za svoju lošu životnu situaciju kriviti upravo svog brata, a njihovo će rivalstvo rezultirati lavinom nesretnih događaja. Kao i prethodne sezone, i ova će se u segmentima referirati na prethodne. Prva je epizoda ponudila priču koja za sada djeluje obećavajuće. U moru serija koje svakodnevno imamo prilike gledati, "Fargo" još uvijek uspijeva ponuditi sasvim poseban ugođaj. Naravno, konačnu ćemo ocjenu moći dati tek nakon što pogledamo cijelu sezonu, no za sada se čini kako se serija nastavlja u revijalnom tonu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više