Search

Zanimljivo! Nova Soderberghova serija bit će interaktivna

Zanimljivo! Nova Soderberghova serija bit će interaktivna

"Mosaic"


Image: PR

Putem pripadajuće aplikacije možete odabrati lika kojeg ćete pratiti, a tim potezom definirali ste i cijelu avanturu. Riječ je o novoj revolucionarnoj mini tv seriji "Mosaic" u kojoj su snage udružili Steven Soderbergh i HBO...

Jeste li ikada gledali neku seriju zbog čije ste radnje bili toliko isfrustrirani da ste poželjeli ući u glavu nekog od likova kako biste doznali što je zapravo mislio u pojedinoj situaciji. Eh, pa nova HBO serija iza koje stoji oskarom nagrađeni Steven Soderbergh omogućuje upravo to - praćenje podjedinih likova, koje ste prethodno sami odabrali, putem pripadajuće iOS aplikacije.

Serija se zove "Mosaic", imat će dvije verzije, onu normalnu, ali i interaktivnu.

Kada je u pitanju interaktivni segment, tu će na raspolaganju biti pripadajuća aplikacija koje će se moći downloadati već u studenom. U njenom slučaju radnja će biti podijeljena u nekoliko poglavlja, a nakon svakog će se radnja dalje granati u različite perspektive ovisno o odabiru željenog lika putem aplikacije. Naglasio je pritom kako neće moći birati smjer radnje ili završetak serije, ali da će moći istražiti svijet lika.

Na ovoj interaktivnoj aplikaciji radilo se i razvijalo čak tri godine, a bit cijele priče je da se gledatelju pruži nov način istraživanja radnje, s ozbirom na svu tehnologiju koja nam je na raspolaganju.

"Nadam se da će tehnologija omogućiti elgenatniji i intuitivniji oblik angažmana koji dosad nije bio moguć" kazao je Soderbergh u priopćenju. Inače, ovo nije prvi put da je neka streaming usluga uvela interaktivne elemente u svoj sadržaj, Netflix je to već iskoristio u domeni sadržaja namijenjeg djeci.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više