Search

Tek što je dobio Oscara za najbolji film, genijalni \"Parazit\" sada dobiva i TV adaptaciju

Tek što je dobio Oscara za najbolji film, genijalni "Parazit" sada dobiva i TV adaptaciju

Najboljem filmu godine nema kraja

Tekst: D.M.

Image: Getty Images

Početkom veljače "Parazit" korejskog redatelja Joona hoa Bongovi upisao se kao prvi film koji nije snimljen na engleskom jeziku, a koji je osvojio Oscara za najbolji film. Hollywood ne prestaje pričati o ovom genijalnom filmskom ostvarenju, što je rezultiralo nastavkom projekta - "Parazit" će, naime, ubrzo dobiti remake i to u obliku TV serijala.

Iako je još uvijek u povojima i nema službenog popisa ansambla, a niti scenarija, šuška se kako će redateljeva miljenica, Tilda Swinton i svestrani filmaš Mark Ruffalo igrati neke od glavnih likova. Priče o serijalu procurile su nakon što je drama osvojila nagradu za najbolji strani film na Golden Globesima. Joon ho Bongovi obožavatelji sjetit će se da se Swinton pojavila 2013. u njegovoj znanstveno-fantastičnoj drami "Snowpiercer" i 2017. u akcijskom spektaklu "Okja".

HBO-ova produkcija počela je planirati serijal još dok je "Parazit" osvajao festivalske nagrade diljem svijeta i još uvijek bio daleko od favorita za najbolji film. Streaming platforme, uključujući Netflix, koji je već surađivao s Joonom Hoom Bongom, otpočetka su vidjele potencijal koji se krije iz priče. Između nekoliko ponuda za partnerstvo, Bong je odabrao HBO koji ga je spojio sa svojim najvrjednijim producentom Adamom McKayom.

Joon ho Bong

Nepisano je pravilo da se svaka suradnja natjecatelja s televizijom skriva do kraja sezone dodjela nagrada, no mali ekran više nije inferiorni rođak srebrnog platna, a "Parazit" nije tipični pobjednik, stoga sva stara pravila padaju u vodu. Tračevi o televizijskom, vjerojatno mnogo komercijalnijem projektu, nisu umanjile njegove šanse - odnio je četiri Oscara, a publika jedva čeka vidjeti kako će novonastali dvojac, Bong-McKay, proširiti dramu o klasnim razlikama.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više