Search

Ai Weiwei, Pussy Riot i Edward Snowden u moćnoj internetskoj kampanji

Ai Weiwei, Pussy Riot i Edward Snowden u moćnoj internetskoj kampanji

Projekt organizacije Amnesty International


Image: Buro247.ru

Amnesty International osmislio je način kako da pametno iskoristi internetski prostor i svijetu pošalje snažnu političku poruku

Reklame i korporativni online prostor postat će, barem na trenutak, moćno sjecište poruka o slobodi govora. U namjeri da proširi svoje aktivističko djelovanje te protivljenje sistemima nadzora nad korištenjem interneta, Amnesty International udružio se s projektom AdBlock odnosno najvećim sistemom za blokiranje online oglasa koji broji oko 50 milijuna korisnika. Oglasi će tako biti zamijenjeni aktivističkim porukama koje promoviraju slobodu govora. Na mjestu gdje je trebao iskočiti oglas sada će se pojaviti banner kampanje u kojoj Ai Weiwei, Pussy Riot i Edward Snowden, koji su i sami žrtve političkih sistema, promoviraju spomenute vrijednosti o slobodi govora i protočnosti informacija. 

Sloboda online govora ozbiljno je ugrožena od strane političkih tijela i moćnih vrhovnih struktura. Donose se novi zakoni i poduzimaju mjere kako bi se sve više kontrolirao internetski prostor. Ako ne zabranjuju stranice i zatvaraju blogere, onda pojačavaju masovni nadzor nad korištenjem interneta, rekao je povodom lansiranja ove kampanje Salil Shetty iz organizacije Amnesty International.

Ai Weiwei, Pussy Riot i Edward Snowden u moćnoj internetskoj kampanji (фото 1)

Ai Weiwei, Pussy Riot i Edward Snowden u moćnoj internetskoj kampanji (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više