Search

Angela Merkel je osoba godine

Angela Merkel je osoba godine

Po izboru časopisa Time

Tekst: A.P.

Image: Time

Laskavu titulu osobe godine koju tradicionalno dodjeljuje ugledni američki časopis Time ponijela je njemačka kancelarka Angela Merkel

U trenucima najveće izbjegličke krize koja potresa Europu, a posebno Njemačku, koja je u većini slučajeva finalno odredište stotine tisuća ljudi protjeranih iz svojih domova, Angela Merkel suočava se s najvećom kušnjom svoje impresivne političke karijere. Time piše da usred snažne svjetske debate o slobodi i sigurnosti njemačka kancelarka od svog naroda, ali i od svih nas, traži puno: "Merkel želi da strah ostavimo po strani, da iskažemo dobrodošlicu da vjerujemo kako velike civilizacije grade mostove, a ne zidove, i da shvatimo se ratovi dobivaju na terenu, ali i izvan njega" – piše u članku.

"Možete se složiti s njenom ideologijom ili je odbaciti, ali morate joj priznati da nije odabrala lakši put. Vođe su na velikom testu kada ih narod ne želi slijediti. Angela Merkel je osoba godine jer od svog naroda traži puno više nego što bi se drugi političari usudili tražiti, jer se čvrsto suprotstavila tiraniji i oportunizmu i jer se vodi moralnim načelima kojima se današnji svijet ne može podičiti", stoji u Timeu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više