Search

Felicity Huffman osuđena na 14 dana zatvora zbog podmićivanja

Felicity Huffman osuđena na 14 dana zatvora zbog podmićivanja

Raspliće se afera koja je potresla akademsku zajednicu SAD-a

Tekst: E.G.


Image: Getty Images

Samo nekoliko dana nakon što je glumica Eva Longoria javno stala u obranu svoje kolegice i prijateljice Felicity Huffman vezano uz skandal za podmićivanje u visokom školstvu, stigla je i presuda koju mnogi nisu očekivali. Zvijezda serijala "Očajne kućanice" će, naime, morati odslužiti 14 dana zatvorske kazne, platiti 30,000 američkih dolara, odraditi 250 sati društveno korisnog rada te dodatnih godinu dana nakon puštanja iz zatvora provesti pod nadzorom policijskih službenika.

Nakon što se doznalo da je cijeli niz osoba iz područja biznisa i šoubiznisa plaćao Williamu Ricku Singeru, poduzetniku čiji se posao orijentirao na suradnju s elitnim sveučilištima, velike količine novca kako bi njihovu djecu upisao na fakultete za koje nisu imali dovoljno bodova, Huffman je bila jedna od prvih koja je istupila i rekla da prihvaća krivicu za sve što joj se stavlja na teret. Priznala je da je platila 15,000 američkih dolara kako bi se popravio rezultat SAT testa njezine kćeri, zbog čega ne čudi ni njena izjava nakon presude.

Felicity Huffman osuđena na 14 dana zatvora zbog podmićivanja (фото 1)

"U potpunosti poštujem odluku suda. Cijelo sam vrijeme spremna na bilo koju odluku koju bi sudac Talwami mogao donijeti. Prekršila sam zakon. Priznala sam to i izjasnila se krivom na sudu. Ne postoje isprike ni opravdanje za ono što sam učinila. Točka", rekla je glumica.

Za razliku od nje, još jedna poznata glumica koja je upletena u ovaj skandal, Lori Loughlin, najpoznatija po ulozi Becky u seriji "Puna kuća", nikad nije izjavila kako se osjeća krivom. Njoj se na teret stavlja davanje mita u iznosu od visokih pola milijuna američkih dolara, a ishod njezinog suđenja bi također uskoro trebao biti poznat.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više