Search

Hrvatska posjetnica među najoriginalnijim svjetskim primjercima

Hrvatska posjetnica među najoriginalnijim svjetskim primjercima

Nukleus kreativna agencija za zagrebački frizerski salon Zig Zag

Tina Kovačiček

Image: Agencija Nucleus

Frizitka - posjetnica frizerskog salona Zig Zag našla se na listi 30 najkreativnijih svjetskih rješenja

Kreativna agencija Nukleus osmislila je originalne interaktivne Frizitke počevši od pitanja: "Zašto mušterija odlazi upravo u taj salon, što ga/je tamo vraća i zašto ga preporučuje svojim poznanicima?" Zaključili su kako odgovor leži u iskusnom i profesionalnom baratanju škarama te originalnim frizurama kao rezultatu šišanja, bojenja i oblikovanja. Prednosti salona prenesene su na ove male "čupave" posjetnice koje su postale i sredstvo za razbijanje dosade.

Frizitka

Inspirirane su tradicionalnim oglašavanjem po stupovima i vežama gradskih četvrti, gdje se broj telefona multiplicira na dnu A4 papira i isjecka kako bi zainteresirani prolaznici mogli otkinuti i zadržati komadić papira s brojem. Po sličnom principu, ove interaktivne posjetnice pretvaraju primaoca u spretnog frizera. Nakon savijanja kartice i izrezivanja trakica na za to označenim mjestima otvaraju se neograničene stilske mogućnosti za oblikovanje papirnate kose. Frizitka tako može poprimiti izgled punkera, hip hopera, ćelavca i Barbike itd. Tipične "muške" i "ženske" boje te različiti izrazi "lica" doprinijeli su dodatnom efektu personifikacije posjetnice.

Hrvatska posjetnica među najoriginalnijim svjetskim primjercima (фото 1)

Frizitke su inače osvojile prvu nagradu u kategoriji direktne komunikacije 2010. godine na Sudnjem danu, a nedavno su se našle i na listi 30 najkreativnijih svjetskih posjetnica ikad. Cijelu listu pogledajte ovdje, a ukoliko se želite uvjeriti uživo čekaju vas u zagrebačkom salonu Zig Zag u Kuhačevoj 16. 

Hrvatska posjetnica među najoriginalnijim svjetskim primjercima (фото 2)

Hrvatska posjetnica među najoriginalnijim svjetskim primjercima (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više