Search

Impresivne fotografije finalista Sonyjeva natječaja

Impresivne fotografije finalista Sonyjeva natječaja

Sony World Photography Awards 2015.


Image: buro247.com/me

Objavljeni su finalisti najvećeg fotografskog natječaja Sony World Photography Awards za ovu godinu

Godišnja dodjela nagrada Sony World Photography Awards održat će se u Londonu te će u sklopu dodjele biti organizirana izložba pobjednika i finalista na kojoj će se moći pogledati nekoliko stotina fotografija koje su sudjelovale u natječaju. Prestižna nagrada dodjeljuje se u četiri glavne kategorije: 'Open', 'Professional', 'Youth' i 'Mobile Phone', koje se zatim dijele na dodatne potkategorije.

Natjecatelji su mogli odabrati jedan od brojnih ponuđenih žanrova, pa su se u konkurenciji našle fotografije u okviru fotonovinarstva, likovne umjetnosti, komercijalne fotografije, političkih novosti, prirode i divljine, umjetnosti i kulture, fotografije portreta, aktualnih događanja, panorame, mrtve prirode, lifestylea, arhitekture i mnogih drugih tema. Pobjednik natjecanja dobit će priliku za promociju vlastitog talenta, ali i novčanu nagradu u iznosu od 30 tisuća dolara te najnoviju fotografsku opremu tvrtke Sony.

Ove je godine pristigao rekordan broj fotografija u posljednjih osam godina, koliko se održava ovaj natječaj. U brojkama to izgleda ovako: pristiglo je ukupno 17 444 fotografija iz 171 zemlje, a u nastavku pogledajte neke od fotografija koje su se našle u finalu:

Related articles

Buro 24/7 Selection

više