Search

Intervju godine: Meghan Markle razgovarala je s Michelle Obamom

Intervju godine: Meghan Markle razgovarala je s Michelle Obamom

Za rujansko izdanje Voguea

Tekst: E.G.


Image: Sussex Royal,
PR,
Vogue

Zanimanje za sve aspekte života i aktivnosti Vojvotkinje od Sussexa i dalje ne jenjava. I dok su se mediji proteklih mjeseci silno trudili smjestiti je usred neke nove drame u kraljevskoj obitelji (konkretnih vijesti vezanih uz nju u svakom slučaju nije bilo, budući da je rodila tek prije nekoliko mjeseci i posvetila se ulozi majke), Vojvotkinja se bavila jednim zanimljivim i plemenitim projektom. Potvrđeno je kako će u nekom obliku surađivati s britanskim Vogueom, ali nije bilo poznato koja će biti njena konkretna uloga, pa se tako do prije svega nekoliko dana pisalo da će biti njihova kolumnistica, zadužena za teme poput osnaživanja žena i stvaranja društva jednakih šansi.

Kolumnu, dakle, nikad nismo dočekali, ali vojvotkinja se okušala u ulozi gošće urednice za rujansko izdanje kultne publikacije koje je uređivala zajedno s glavnim urednikom Edwardom Enninfulom, postavši tako prvo osoba kojoj je takvo što pošlo za rukom. Tema broja "Forces for Change", međutim, slavi upravo snažne žene koje svojim radom i zalaganjem pozitivno utječu na društvo, a naslovnicu koju je fotografirao slavni Peter Lindbergh krasi 15 žena iz različitih područja, poput Grete Thunberg i Jacinde Ardern. Osim njihovih priča, rujanski Vogue donosi još jednu feminističku poslasticu. Vojvotkinja je, naime, intervjuirala bivšu Prvu damu SAD-a, Michelle Obamu, i to uglavnom o temama poput majčinstva, odgoja i ključnih životnih odluka. U nastavku smo izdvojili neke od najzanimljivijih dijelova razgovara, a cijeli intervju možete pronaći ovdje.

Vojvotkinja Meghan: Koja je bila najvažnija lekcija kojoj te naučilo majčinstvo?

Michelle Obama: "Majčinstvo je za mene bilo ultimativno učenje o puštanju. Koliko god da se trudili, ne možemo baš sve imati pod kontrolom. A ja sam se jako, jako trudila. Život, pak, ima neke druge planove, koji ponekad uključuju modrice i razbijena koljena. S druge strane, ostala sam osupnuta i posramljena time koliko su djeca zapravo otporna i jaka. Majčinstvo me u konačnici naučilo i da svojoj djeci prvenstveno trebam dati prostora da istražuju i postanu osobe koje žele, a ne osobe koje sam ja priželjkivala."

VM: Što savjetuješ svojim kćerima?

MO: "Ponavljam im kako nije toliko bitno živjeti prema zadanim obrascima. Govorim im kako se nadam da će tražiti nova iskustva sve dok se potpuno ne pronađu u jednom. Isto tako, ako im se nešto svidjelo jučer, ne mora značiti da im se mora sviđati i sutra. Primjerice, ja sam se odlučila za karijeru odvjetnice jer je taj posao zvučao respektabilno, i tek sam godinama kasnije pronašla svoj pravi poziv. I to je nešto što želim da moje kćeri shvate ranije- ne postoji jedan zacrtani putem kojem trebamo krenuti i sasvim je u redu skrenuti s onog na kojem se trenutno nalazimo."

Intervju godine: Meghan Markle razgovarala je s Michelle Obamom (фото 1)

VM: A kako bi se ti savjeti razlikovali da si majka dvaju sinova? Ili bi možda bili isti?

MO: "Bili bi identični. Moji su nas roditelji, posebice moj otac, od najranije dobi učili da se prema djevojčicama i dječacima treba odnositi jednako. Kad je odlučio da je vrijeme da mog brata poduči boksu, i ja sam odmah dobila par rukavica i krenula trenirati s njima."

VM: Da možeš pričati s verzijom sebe u dobi od 15 godina, što misliš da bi ti ona rekla kad bi vidjela što si sve postigla?

MO: "Sviđa mi se ovo pitanje! S 15 godinama sam se puno zabavljala, ali na kraju dana sam većinu vremena provodila uz knjigu, loveći najbolje ocjene i visoke standarde koje sam sama sebi zadala. U tom smislu, ta bi petnaestogodišnjakinja bila ponosna na ono što je postala. Ipak, moram reći i da bih očekivala i jedan značajan pogled ili pokret koji bi me upozorio da moj posao nije završen. Još je puno djevojčica u južnom Chicagu koje se ušutkava i kojima se govori da ciljaju previsoko. Signalizirala bi mi, dakle, da se nastavim boriti. I, ako smijem biti iskrena, da je moj suprug jako sladak."

Intervju godine: Meghan Markle razgovarala je s Michelle Obamom (фото 2)

VM: A sad slijedi jedno potpuno drugačije pitanje! Koji je najljepši zvuk koji si ikada čula?

MO: "Kad su se Malia i Sasha tek rodile, Barack i ja bismo ih satima promatrali dok su spavale, pomno slušajući i najmanji zvuk koji su ispuštale. Da me se ne shvati krivo, roditeljstvo je u ranoj fazi vrlo naporno, što vjerujem da trenutačno itekako osjećaš. Međutim, postoji nešto čarobno u činjenici da u kući imate dijete. Vrijeme se širi i sužava, a svaki trenutak u sebi sadrži čitavu svoju vječnost. Jako mi je drago da to i ti Harry trenutno možete iskusiti. Uživajte u svemu tome."

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više