Search

Kuća ozloglašenog Jeffreyja Epsteina mogla bi postati muzej i to je najbolje što se može dogoditi

Kuća ozloglašenog Jeffreyja Epsteina mogla bi postati muzej i to je najbolje što se može dogoditi

Otkupiti je želi Frick Collection muzej

Tekst: L.L.


Image: Getty Images,
Splash

Kuća poznatog američkog milijardera i seksualnog prijestupnika čiji su zločini zgrozili ne samo Ameriku, već i ostatak svijeta i koji si je prošle godine u kolovozu oduzeo život u njujorškom zatvoru, vrijedna između 55 i 77 milijuna američkih dolara, sada bi mogla postati muzej. Zakupiti je žele iz Frick Collection muzeja, također smještenog na Manhattanu u New Yorku, a zatim je prenamijeniti u umjetnički muzej i knjižnicu.

Kuća ozloglašenog Jeffreyja Epsteina mogla bi postati muzej i to je najbolje što se može dogoditi (фото 1)

Kuća u kojoj je boravio zloglasni Epstein i koji ju je, na kraju krajeva, preuredio po samo svom ukusu te se u sklopu iste nalazi ogroman mural s njegovim likom usred zatvorskog dvorišta, lutke koje vise sa stropova te slika Billa Clintona u haljini, naravno, najprije bi trebala proći detaljno preuređenje kako bi se iz nje odstranila svaka poveznica s Jeffreyjem Epsteinom. U toj je kući, naime, Epstein zlostavljao nebrojeno mnogo djevojaka te je obiteljski život, u slučaju prodaje kuće, u istoj jednostavno nezamisliv.

Iz Frick Collection muzeja, koji se nalazi preko puta Epsteinovog bivšeg doma, najavili su širenje, a veličinom i izgledom, kao jedan od površinom najvećih domova u New Yorku, upravo njegova kuća odgovarala bi najbolje. Izgrađena je još 1930-ih, ima čak 40 soba i smještena je u jednom od najelitnijih kvartova na Manhattanu.

Jim Henderson

Zašto je ovaj potez zapravo najbolja ideja koja se toj, kako je mnogi nazivaju, ukletoj kući mogla dogoditi? Nezamislivo je da se u istu usele roditelji s djecom ili da u istoj živi mlada osoba svjesna svega što se u tim prostorijama događalo. Jasno je kako novac može riješiti velik broj problema, mogao bi riješiti i ovaj, no činjenica jest da su se u kući Jeffreyja Epsteina odvijali događaji o kojima svijet mora govoriti, a o istima je, složit ćete se, ugodnije govoriti daleko od samog mjesta događaja. Otvaranje muzeja u istoj toj kući na cijelu bi priču pak bacilo novo svjetlo. Zloglasna kuća postala bi mjesto na kojem se educira i koja koristi većem broju ljudi nego što je ikada koristila, a samim time, ne bi ostala tek jedna prazna, zaboravljena crna rupa u kojoj je loš čovjek radio iznimno loše stvari.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više