Search

\"Mali\" Antonia Nuića domaći je kandidat za nagradu Oscar

"Mali" Antonia Nuića domaći je kandidat za nagradu Oscar

Sve što trebate znati

Tekst: L.L.


Image: IMDB

Nakon što je skupio velik broj priznanja na domaćem terenu, redatelj Antonio Nuić dobio je priliku i za osvajanje prestižne nagrade Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti. Njegov je film "Mali" iz oštre konkurencije od deset domaćih filmova odabran za predstavljanje Hrvatske u kategoriji najboljeg međunarodnog dugometražnog filma od strane, objavilo je Hrvatsko društvo filmskih djelatnika.

Riječ je o kriminalističkoj drami o problematičnom ocu u borbi za skrbništvo nad svojim sinom. Glavne uloge pripale su Franji Dijaku i njegovom sinu Viti Dijaku i, vjerujemo, upravo je ta, ali i povezanost između cijelog tima koji je sudjelovao na stvaranju filma, bila presudna kada je u pitanju sjajan nastup domaćih glumaca. U glumačkom timu tako su se našli, danas iznimno ponosni, Živko Anočić, Rakan Rushaidat, Iva Babić, Bojana Gregorić, Hrvoje Kečkeš, Bojan Navojec i drugi.

 


"Mali" je zapravo logičan nastavak priče koju su od samog početka stvarali Antonio Nuić i producent Boris Matić u suradnji sa Zvonimirom Jurićem. Prije 15 godina izbacili su omnibus "Seks, piće i krvoproliće", tu je i Nuićev "Vratite im Dinamo", a posljednjim, iznimno uspješnim filmom, još su jednom potvrdili uspješnu kako suradnju tako i dugogodišnje prijateljstvo.

Nuić je za film "Mali" već osvajao nagrade pa je tako dobitnik Velike Zlatne arene za najbolji film te nagrade kritike za najbolji film na Pula Film Festivalu 2018. godine, a Franjo Dijak u Torinu je dobio nagradu za najboljeg glumca. Sada slijedi pregledavanje konkurencije, a o daljnjem prolasku odlučuje čak 600 stručnjaka s američke Akademije. Dodjela nagrade Oskar održat će se 9. veljače 2019. godine.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više