Search

Mark Wahlberg i donacija od 1,5 milijuna dolara o kojoj baš svi pričaju

Mark Wahlberg i donacija od 1,5 milijuna dolara o kojoj baš svi pričaju

Kontroverzni honorar

Tekst: E.G.

Image: Buro247.com.au,
PR

Nakon što je potvrđeno da je Mark Wahlberg dobio 1500 puta veći honorar od kolegice Michelle Williams, poznati se glumac odlučio na nesvakidašnji potez...

Cijela priča počinje u vrijeme seksualnog skandala vezanog uz Kevina Spaceyja. Jedan od najboljih glumaca današnjice je preko noći postao persona non grata, i to nakon  što ga je mlađi kolega optužio za seksualno uznemiravanje u vrijeme dok je bio teenager. Nagađalo se kako će izgubiti angažman u seriji "House of Cards", što se na kraju i dogodilo, a ostalo je za vidjeti i što će biti s ambicioznom ulogom naftnog tajkuna u najnovijem filmu Ridleyja Scotta, "All the Money in the World". Ishod te situacije nismo trebali čekati dugo; producenti su brzo donijeli tešku (ali očito nužnu) odluku o potpunom izbacivanju Spaceyja iz filma. Podsjećamo, film je već bio snimljen, a ova je odluka značila ponovno snimanje svih scena u kojima se on pojavljivao. Nova zvijezda je sada postao Christopher Plummer, a drugi glumci iz filma su također ponovno bili pozvani na set.

Ovdje dolazimo do ključnog momenta za cijelu ovu priču, koji još jednom dokazuje koliko je položaj žena u Hollywoodu neravnopravan Za nedolične prizore kojima su žene često u toj industriji bile izložene već znamo preko slučaja Weinstein i mnogih drugih, a rjeđe se govorilo o razlici u honorarima koja također dolazi kao rezultat diskriminacije. Jennifer Lawrence i Lena Dunham su pokušale podići svijest o toj problematici, ali bilo je očekivano da se svijet neće zgroziti nad time što je ta i ta glumica dobila 5 milijuna dolara više ili manje u odnosu na njenog kolegu; koliko god to bilo nepravedno, žene u svijetu imaju i veće probleme. Ipak, posljednji takav slučaj je uzburkao javnost, najvjerojatnije zbog toga što su brojke vrlo konkretne i šokantne.

Mark Wahlberg i donacija od 1,5 milijuna dolara o kojoj baš svi pričaju (фото 1)

Vraćamo se filmu "All the Money in the World" i njegovoj glumačkoj postavi koja je trebala ponovno snimiti scene s u kojima se sad pojavljuje Plummer. Očekivano, glumci su za to bili dodatno plaćeni, ali ono što je neočekivano jest razlika u honoraru Marka Wahlberga i Michelle Williams. Dok je Wahlberg za ponovno snimanje scena dobio honorar od 1,5 milijuna dolara, Williams je plaćena 1500 puta manje. Da, dobro ste pročitali. Honorar Michelle Williams je iznosio 1000 dolara, a jednom kad ste za to pročulo, nitko nije mogao zaustaviti lavinu negativnih reakcija. Što je Wahlberg učinio da zasluži 1500 puta više od svoje kolegice? Tko je mislio da je to potez koji će proći nezapaženo? Pitanja je bilo mnogo, ali zapravo se budno čekala reakcija jednog čovjeka - Marka Wahlberga.

Najvjerojatnije u pomnom dogovoru sa svojim PR timom, Wahlberg povlači briljantan potez i objavljuje kako će cijeli sporni honorar donirati inicijativi "Time's Up" koja pomaže ženama žrtvama seksualnog nasilja. Svi su se mediji instantno raspisali o njegovom dobročinstvu, dan je još jednom spašen, ali temeljni uzrok problema će zahtijevati rješenje koji težinom značajno prelazi iznos od 1,5 milijuna dolara.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više