Search

Mark Zuckerberg će donirati 99 % dionica Facebooka u dobrotvorne svrhe

Mark Zuckerberg će donirati 99 % dionica Facebooka u dobrotvorne svrhe

Dionice vrijede 45 milijardi dolara


Image: buro247.ru

U otvorenom, dirljivom pismu Mark Zuckerberg i njegova supruga Priscilla svojoj tek rođenoj kćerkici Max poručili su nekoliko važnih poruka, među kojima se jedna posebno istaknula

Jučer je na svom profilu osnivač i direktor Facebooka objavio otvoreno pismo posvećeno njegovoj tek rođenoj kćeri Max, u kojem je zajedno sa svojom suprugom Priscillom izrazio želju za stvaranjem boljeg svijeta za svoju kćerkicu, a prvi korak na tom putu je doniranje 99 % dionica Facebook koje trenutno vrijede 45 milijardi dolara u humanitarne svrhe kako bi omogućili "razvijanje ljudskog potencijala i promicanje jednakosti", a provodit će je nova organizacija – Chan-Zuckerberg inicijativa. Spomenuta organizacija bavit će se financiranjem neprofitnih organizacija, ulaganjem u razvoj medicine, aktivnim sudjelovanjem u borbi protiv siromaštva, povezivanju ljudi i izgradnji čvrstih zajednica. 

Prenosimo dio podužeg pisma koje je Zuckerberg objavio na svom profilu:

"Draga Max, tvoja majka i ja ne možemo pronaći riječi kojima bismo opisali nadu koju nam ulijevaš u budućnost. Tvoj novi život donosi brojna obećanja i nadamo se da ćeš biti sretna i zdrava kako bi ga istražila u cijelosti. Već si nam pružila razlog da promišljamo o svijetu u kojem ćeš živjeti. Poput svih roditelja i mi želimo da odrastaš u svijetu koji je bolji od ovog današnjeg." 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više