Search

Otkrivanje digitalnih kultura: Od danas pa sve do prosinca zakazujemo vam digitalni \"rendez-vous\"

Otkrivanje digitalnih kultura: Od danas pa sve do prosinca zakazujemo vam digitalni "rendez-vous"

Zanimljive radionice, predavanja, izložbe

Urednik: Tina Kovačiček


Image: Natalia Kabanow / press

Francuski institut u Hrvatskoj organizira u 2019. drugo izdanje svog "digitalnog rendez-vousa", koji predstavlja jednu od četiri okosnice njegova godišnjeg programa. Povezujući partnere različitih zemljopisnih obzorja - Francusku, Hrvatsku, Njemačku i susjedne zemlje, različita polja profesionalne aktivnosti - aktiviste, umjetnike, znanstvenike, predavače, poduzetnike, visoke dužnosnike i novinare -, ovo događanje okuplja oko 20 događanja vezana uz temu proučavanja odnosa između čovjeka i stroja. Izložbe, diskusije, radionice eksperimentiranja, otkrivanje inovativnih alata...Tijekom mjesec dana Francuski institut postat će pravo sjecište inovacija i digitalnih kultura. Cijela priča započinje večerašnjim otvaranjem izložbe digitalnih instalacija; "Frames" Nicolasa Claussa i "Emoji Scanner" Vitara Drinkovića, u Preradovićevoj 5, uz nazočnost umjetnika i uz Dj set, a s početkom u 19 sati. Izložba ostaje otvorena do 1. prosinca 2019.

Otkrivanje digitalnih kultura: Od danas pa sve do prosinca zakazujemo vam digitalni "rendez-vous" (фото 1)

Nicolas Clauss i Vitar Drinković predstavljaju svoj pogled na naš odnos s tijelom, jedinstvenim, živopisnim zrcalom naših osobnih ili kolektivnih emocija i na način na koji ga digitalno doba dovodi u pitanje.Također, tu je francusko-njemački projekt Digitalna empatija u sklopu kojeg su nastale originalne digitalne igre koje se besplatno mogu pogledati od 13. studenog do 2. prosinca, u Francuskom institutu ( Preradovićeva 5 ), a otvorenje je 14. studenog u 19 sati u nazočnosti kreatora i stručnjaka koji su pratili proces kreacije. Mladi hrvatski kreativci stvorili su video igre koje zovemo "ozbiljnima" te koje nas vode u proučavanje stajališta Drugih... Svaka video igra priča je koja nudi višestruke izbore koji će vas potaknuti da promjenite vaše stajalište. Vaš dio videoigre snima se i pretvara u strip!

Otkrivanje digitalnih kultura: Od danas pa sve do prosinca zakazujemo vam digitalni "rendez-vous" (фото 2)

Francuski institut (Preradovićeva 5) nas također poziva na upoznavanje s novim alatima digitalne kreacije na zabavnim radionicama za sve uzraste! Tos u radionice koje svima omogućuju upoznavanje digitalnih praksi, a obuhvaćat će  predavanja o poslu u digitalnom dobu,razgovore o društvenim mrežama i dopaminu, izradu i programiranje robota, radionicu na temu "Glitch arta i Data moshinga"... Sve u svemu, očekuje nas iznimno zanimljiv program na temu novog digitalnog doba, a više informacija pratite putem institutfrancais.hr.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više