Search

Peter Radovich Jr. nominiran za prestižnu nagradu Emmy

Peter Radovich Jr. nominiran za prestižnu nagradu Emmy

Poznati producent nominiran u 9 kategorija


Image: PR,
John Pavlish

Najbolji sportski dokumentarac, najbolji sportski teaser Super Bowla koji je vidjelo više od 120 milijuna ljudi i najbolja sportska vijest, samo su neke od kategorija u kojima je Peter Radovich nominiran

Višestruko nagrađivani američki producent i redatelj hrvatskog podrijetla Peter Radovich Jr., direktor sportskog programa CBS-a i dobitnik 27 Emmyja u svojoj bogatoj karijeri, ponovno je ove godine nadmašio svoje kolege nominacijama za prestižnu televizijsku nagradu u čak devet kategorija, što je najviše nominacija koje je ikada dobio unutar jedne godine i definitivno ga svrstava u društvo najboljih producenata današnjice.

"Koliko sam uzbuđen zbog ovogodišnjih devet nominacija u Americi, toliko sam uzbuđen da konačno mogu pokazati svoj rad hrvatskoj publici i to u dokumentarnoj seriji "Barakude" koju produciram u suradnji s Hrvatskim vaterpolskim savezom i reprezentacijom. Dokumentarci su bez sumnje moj najdraži izbor, žanr koji najbolje radim i s kojim sam imao najviše uspjeha u Americi. Nadam se da će serijal biti neodoljiv i dinamičan te da će se svidjeti hrvatskoj publici!" izjavio je proslavljeni producent Peter Radovich.

Peter Radovich

Najvažnije kategorije u kojima je Radovich nominiran za ovogodišnji Emmy su najbolji sportski dokumentarac, tek njegov drugi, dok je s prvim osvojio tri Emmyja, uključujući nagradu i za najbolji dokumentarac. U kategoriji najboljeg sportskog teasera nominiran je za remix pjesme legendarne grupe Queen "We Will Rock You" koji je producirao zajedno s Brianom Mayem iz Queena, a koja je bila teaser za otvaranje Super Bowla koji je vidjelo više od 120 milijuna Amerikanaca. Nominacija za najbolju sportsku antologiju vijesti predstavlja show koji je osmislio Radovich, kombinirajući legendarne vijesti 60 minutes iz sportskog ugla, a nominiran je u svojoj debitantskoj sezoni!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više