Search

Plaža Stiniva je najljepša plaža u Europi

Plaža Stiniva je najljepša plaža u Europi

Prema izboru European Best Destinations


Image: Hrvatska turistička zajednica/ Aleksandar Gospić

Čitatelji portala European Best Destinations ponovno su odabrali Hrvatsku. Ovog puta plažu Stinivu na otoku Visu proglasili su najljepšom u Europi!

Skriveni dragulj otoka Visa iza sebe je ostavio najpoznatije španjolske, portugalske i grčke plaže. Nakon što je Zagreb dobio priznanje za najbolji Advent, Zadar za najbolju europsku destinaciju, te nakon što je park Maksimir uvršten na popis najboljih europskih gradskih parkova, proglašenje Stinive najljepšom europskom plažom predstavlja dodatno veliko priznanje za hrvatski turizam, prenosi Hrvatska turistička zajednica.
Ovaj se izbor vrši svake godine na način da stručni žiri portala kreira popis s gotovo 300 najboljih i najljepših europskih plaža. Zatim više od 10 tisuća turista (putnika) svojim glasovima odabire najbolje plaže. Ove godine je upravo hrvatska plaža osvojila najviše glasova i zauzela sam vrh popisa 15 najljepših plaža u Europi. Naime, Stinivu je na popis top 15 europskih plaža uvrstilo čak 88 % ispitanika, dok je njih 66 % hrvatsku plažu stavilo na prvo mjesto.
Plaža Stiniva je opisana kao idilično mjesto za kupanje u kristalno čistom moru koje zauvijek ostaje u sjećanju. Također je naglašeno kako je plaža dobro prometno povezana te kako je, zbog količine prirodne hladovine, pogodna i za obitelji s malom djecom. Podsjetimo, portal European Best Destinations je europska organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, a glavne aktivnosti organizacije uključuju promicanje europske kulture i turizma. Obraćajući se publici putem online kanala, portal ima važnu ulogu u promicanju Europe kao broj jedan destinacije u svijetu, a ujedno nudi i turističke informacije za više od 355 europskih destinacija.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više