Search

Tarantino ne staje, sada piše knjigu koja zvuči poprilično uzbudljivo

Tarantino ne staje, sada piše knjigu koja zvuči poprilično uzbudljivo

Quentin Tarantino i Martin Scorsese, jedan na jedan

Tekst: L.L.


Image: Getty Images

Nakon najave da prestaje snimati filmove i kako je "Once Upon in Hollywood" zadnje ostvarenje koje ćemo od njega vidjeti, u razgovoru sa scenaristom i redateljem Martinom Scorsesijem, Quentin Tarantino otkrio je kako trenutno piše roman. U intervjuu koji je vodio sam Scorsese, Tarantino je rekao kako piše roman o veteranu iz Drugog svjetskog rata koji voli filmove i povratkom iz rata shvaća kako su holivudska ostvarenja poprilično daleko od onoga što ga nakon ratnog iskustva može impresionirati.

"Trenutno pišem knjigu. Osmislio sam lika koji je bio u Drugom svjetskom ratu gdje je doživio nevjerojatne scene. Radnja se odvija u 50-ima, moj se lik vraća kući i, iako veliki zaljubljenik u filmove, oni koje stvara Hollywood više ga ne zadovoljavaju. Smatra ih djetinjastima nakon svega što je doživio na svojoj koži. Preokret se događa kada otkrije filmove koje su stvarali Kurosawa i Fellini i on shvaća kako možda postoji nešto više od onoga što je do tada smatrao dobrim filmovima", otkrio je Tarantino svom kolegi filmašu.

Tarantino ne staje, sada piše knjigu koja zvuči poprilično uzbudljivo (фото 1)

Iako knjiga definitivno nije nešto što bismo očekivali od Quentina Tarantina, vjerujemo kako će velikan holivudskih filmova čak i romanom uspjeti dočarati dio sebe na upravo onaj način na koji je to radio kroz svoja dosadašnja ostvarenja. Očekujemo velik broj referenci i slikovite prikaze, a ne bi nas iznenadilo i da se neka druga ekipa, uz njegovo dopuštenje, kroz vrijeme upusti u ekranizaciju Tarantinovog novog projekta. Iako nije otkrio kada bi njegova knjiga mogla ugledati svjetlo dana niti kako napreduje proces pisanja, priznajemo, već se sada veselimo onome što multitalentirani Tarantino sprema.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više