Search

Time odabrao skupinu hrabrih žena za \"osobu godine\"

Time odabrao skupinu hrabrih žena za "osobu godine"

Važno priznanje

Tekst: E.G.

Image: Buro247.ua

Umjesto da tradicionalno odabere jednu osobu, uredništvo publikacije Time je odlučilo odati počast ženama koje su javno progovorile o seksualnom zlostavljanju

I dok je prošle godine titulu "osobe godine" ponio aktualni američki predsjednik Donald Trump, ove je godina ona otišla u ruke potpuno drugačijoj skupini ljudi. Ipak, sve nije moglo proći bez njegovog uplitanja, pa je tako objavio kako odbija primiti tu nagradu drugu godinu zaredom, na što je uredništvo Timea poručilo kako mu ona nije niti ponuđena. Bilo kako bilo, za "osobu godine" su izabrane hrabre žene koje su javno podigle glas protiv svojih zlostavljača, odnosno "žene koje prekidaju tišinu". Sve je, naravno, potencirano jednim od najvećih holivudskih skandala u povijesti, vezanim uz uzastopna nedjela producenta Harveyja Weinsteina.

Na naslovnici se tako, među ostalima, nalaze i glumica Ashley Judd (koja je progovorila među prvima), Taylor Swift (koja je progovorila o nedoličnom ponašanju jednog radijskog voditelja), ali i misteriozna žena kojoj se vidi jedino ruka. Upravo je taj moment ključan podsjetnik da je borba možda počela, ali nije ni blizu svog završetka. Naime, kako su poručili iz Timea, ta žena smatra kako bi joj otkrivanje identiteta ugrozilo život. Uz sve navedene žene iz javnog života, Time je odao počast i svim onim ženama koje su se preko društvenih mreža odazvale kampanji #MeToo, koja je za cilj imala povećati svijest o ogromnom broju žena koje su barem jednom doživjele seksualno uznemiravanje ili zlostavljanje. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više