Search

Tjedni pregled Büro 24/7 najčitanijih tekstova koje ste slučajno propustili

Tjedni pregled Büro 24/7 najčitanijih tekstova koje ste slučajno propustili

.. a za koje smo smatrali da bi vam mogli biti zanimljivi!


Image: Buro arhiva

Razgovarali smo s Nevijem Marasovićem, redateljem jednog od najiščekivanijih hrvatskih filmova ove godine - "Goran". Uz to, proteklih tjedan dana bavili smo se i temom jesu li opravdane cijene hrvatskog dizajna… No, to je samo uvertira...

 

1. Nevio Marasović: sjajan redatelj koji pomiče granice hrvatskog filma
".. Mladi redatelj Nevio Marasović ovih je dana na Zagreb Film Festivalu predstavio svoj treći film "Goran", što mi je bio odličan povod da ga na kratko "zarobim" pitanjima..."

2. Jesu li opravdane cijene hrvatskog modnog dizajna?
"... Činjenica je da rijetko kada zapravo znamo što kupujemo. To se posebno odnosi na high street brendove čija je odjeća natopljena znojem potplaćenih radnika Kine, Indonezije i Vijetnama. No, situacija bi trebala biti drugačija s dizajnerskom odjećom, a posebno onom hrvatskih dizajnera, jer ako kupuješ hrvatsko siguran si da znaš što kupuješ. Ili?..."

Tjedni pregled Büro 24/7 najčitanijih tekstova koje ste slučajno propustili (фото 1)

3. Kako je Carine Roitfeld u posljednji trenutak spasila vlastiti projekt?
"... Prije nekoliko godina kada se svijetom mode pronio trač o potencijalnom odlasku Anne Wintour iz američkog Voguea, mnogi su nagađali kako će ju naslijediti Carine Roitfeld..."

4. Veliki povratak Pobješnjelog Mela Gibsona
"... Glumac koji iza sebe ima niz filmskih i redateljskih uspješnica, nakon svojevrsne desetogodišnje pauze koju je sam inicirao svojim neugodnim medijskim istupima i uvrstio se na holivudsku "crnu listu", vratio se s novim redateljskim uratkom naziva "Hacksaw Ridge", koji je već na premijeri doživio ovacije od strane kritike i publike..."

5. Kako je Sven Harambašić uspio napraviti prvi ozbiljan "streetwear" brend u Hrvatskoj?
"... Već tri godine Sven Harambašić marljivo radi na pozicioniranju svog brenda Very Rare, koji se definitivno diže na valu trenutka u kojem svijetom vlada "streetwear"..."

Tjedni pregled Büro 24/7 najčitanijih tekstova koje ste slučajno propustili (фото 2)

6. Kako je Supreme postao najcool brend na svijetu?
"... Prošle su 22 godine otkad je osnovan Supreme. Taj brend ulične odjeće danas je najutjecajniji u svijetu, ima trgovine na tri kontinenta, a gotovo sve što izbace na internetu instantno se rasproda..."

7. Može li se u Hrvatskoj živjeti od glazbe?
"... Kako bih dobila kompletniju sliku, na sva moja pitanja strpljivo su mi odgovorile četiri mlade, sjajne, ambiciozne i talentirane hrvatske glazbenice Sara Renar, Irena Žilić, Luce i Nina Romić..."

Tjedni pregled Büro 24/7 najčitanijih tekstova koje ste slučajno propustili (фото 3)

8. Nepodnošljiva težina žensko-muškog nerazumijevanja
"... Žene, s obzirom na količinu i brzinu izgovorenog, pričaju nekim pandanom vijetnamskog otprilike..."

9. Je li Kanye West došao do ruba?
"... Medijima se pronijela vijest da je Kanye West jučer hospitaliziran radi iscrpljenosti. Hospitalizaciji je prethodio niz bizarnih izjava koje su ponovno razljutile svijet..."

10. Büro 24/7 vodič kroz putovanja za svaki džep: Lisabon
"... Glavni grad Portugala u posljednjih se nekoliko godina nametnuo u jednu od najatraktivnijih europskih destinacija, s bogatom turističkom ponudom za sve vrste putnika..."

Related articles

Buro 24/7 Selection

više