Search

Tjedni pregled Büro 24/7 najčitanijih tekstova koje ste slučajno propustili

Tjedni pregled Büro 24/7 najčitanijih tekstova koje ste slučajno propustili

.. a za koje smo smatrali da bi vam mogli biti zanimljivi!


Image: Buro arhiva

Osim što smo ekskluzivno ulovili i predstavili dva nova cool mjesta u Zagrebu, tjedan iza sebe ostavljamo s nizom značajnih, atraktivnih i edukativnih tema...

... kao što su opterećenost starenjem, kako preživjeti krizu dvadesetih godina te kojih je to šest novih modnih karijera budućnosti. Bavili smo se i gorućom temom obrazovanja i zastarjelog modela, ali i Melanijom Trump, a upoznali smo vas i s nekoliko hrvatskih mladih uspješnih i odlučnih lica te s njihovim projektima...

 

Bruxelles: mini vodič za insajdere
"... Glavni grad Belgije, jedno od sjedišta Europske unije, prijestolnica stripa i općenito grad u kojem se sukobljavaju kontrasti..."

Koliko vas uzrujava "seen"?
"... Instagram Stories je u muško-ženske odnose unio sasvim novu dimenziju paranoje i opsesivnosti... Da mi je kuna za svako "je li seen?" koje sam čula u zadnjih mjesec dana ovaj tekst bih vam pisala s Kariba, zavaljena u neku slamnatu ležaljku s koktelom u ruci. "Seen" ne poznaje godine, edukaciju, inteligenciju - "seen" ne bira da tako kažem..."

Priča iz podstanarske perspektive!
"Iznajmljujem djevojački stan (čitaj: imam problem da ti u posjet dolaze muškarci) u širem centru Zagreba, 35 četvornih metara, u dvorišnom dijelu zgrade (čitaj: bolje rečeno prenamijenjenoj garaži). Miran, čist i svijetao prostor, suteren (čitaj: uglavnom podrum). Polog od tri najamnine (čitaj: neće ti ostati za terapijski oporavak od ovog iskustva)... "

Tjedni pregled Büro 24/7 najčitanijih tekstova koje ste slučajno propustili (фото 1)
Prvi smo ušetali u novu zagrebačku "craft" pekarnicu Korica
"... Na adresi Preradovićeva 39, idući tjedan svoja vrata otvara prva zagrebačka majstorska pekarnica prigodnog i upečatljivog imena - Korica..."

Kada smo postali toliko opterećeni izgledom ili preciznije starenjem?
"... Čini se kako izgled nikada nije bio važniji nego danas i od nas se kontinuirano traži da budemo najbolje (i najljepše) što možemo..."

Ovo je šest novih modnih karijera budućnosti
"... Modna industrija nudi doista širok spektar poslova koji nisu nužno javno eksponirani kao što je to posao dizajnera ili modela, a u idućem desetljeću će se formirati i neke nove karijere..."

Tjedni pregled Büro 24/7 najčitanijih tekstova koje ste slučajno propustili (фото 2)
Estée Lauder u velikoj borbi za "millennialse"
"... Čak 1,45 milijarde dolara izdvojit će se za kupnju kalifornijskog beauty brenda koji su osnovala dva bivša uposlenika kuće Estée Lauder..."

Kreativnost unatoč obrazovanju ili zašto učimo po zastarjelom modelu?
"... U svijetu se već zadnjih nekoliko godina vodi opsežna rasprava o načinu na koji se educiraju generacije, a propitkuju se i negativni efekti koje obrazovni sustav ima na kreativnost..."

Upoznajte simpatični dvojac koji promovira zagrebačku gastro scenu
"... Blog Sinful Spoonful ustvari predstavlja marketinšku strategiju, kojom osnivačice žele privući turiste prema svom proizvodu, odnosno gastro turi po Zagrebu..."

Tjedni pregled Büro 24/7 najčitanijih tekstova koje ste slučajno propustili (фото 3)
Vlatka Pavišić: kako je jedna programerka i food blogerica završila u Parizu
"... Posljednjih godina Hrvati intenzivno napuštaju zemlju. Odlaze u Njemačku, Irsku i ostale europske zemlje u potrazi za boljim životom, većim plaćama, boljim uvjetima. No, ovo nije priča o njima. Ovo je priča o tome kako je to napustiti svoju zemlju kada na to nisi primoran, kada si "gladan" drugačijeg okruženja, novih stvari, mentaliteta..."

Kriza dvadesetih (i tridesetih) godina i kako ju preživjeti
"... Iskorak u "svijet odraslih" sve većem broju ljudi u dvadesetima i tridesetima predstavlja stresno životno razdoblje, popraćeno brojnim pitanjima na koje ne mogu pronaći odgovore..."

Slučaj Melanije Trump: zašto i liberalna javnost voli napadati žene
"... Donald Trump nedavno je izabran za novog predsjednika SAD-a i izazvao cijelu lavinu protestnih događanja, od kojih su mnoga uključivala brutalno vrijeđanje njegove supruge..."

Tjedni pregled Büro 24/7 najčitanijih tekstova koje ste slučajno propustili (фото 4)
Poznato zagrebačko okupljalište dobilo novi izgled
"... KIC je klub koji objedinjuje više kulturnih doživljaja odjednom, a to su knjižara, galerija, glazbene slušaonice i art cafe..."

Büro 24/7 talent: Valerija Cerovec
"... Iako su joj tek 23 godine, Valerija Cerovec iza sebe ima niz umjetničkih i akademskih postignuća..."

Tjedni pregled Büro 24/7 najčitanijih tekstova koje ste slučajno propustili (фото 5)
Priča o uspjehu: hrvatski sushi majstor Danijel Grlić
"... Simpatičan sushi chef Danijel Grlić otkrio nam je svoju priču o uspjehu i najavio pravu sushi revoluciju..."

Related articles

Buro 24/7 Selection

više