Search

Velika vijest u svijetu mode: Mediji \"Business of Fashion\" i \"Financial Times\" udružili snage

Velika vijest u svijetu mode: Mediji "Business of Fashion" i "Financial Times" udružili snage

Uzbudljive novosti

Tekst: F.Š.


Image: Arhiva,
Instagram

Medijski startup "Business of Fashion", koji je postao etablirano mjesto za informacije o poslovnom aspektu modne industrije, prodao je manjinski udio tvrtke britanskom dnevnom tiskanom izdanju i portalu "Financial Timesu" koji je u vlasništvu japanske kompanije Nikkei Inc. Dnevne novine fokusirane na biznis i financije tako su se, u ovom drugom krugu potrage za investitorima, pridružili tvrtkama kao što su Index Ventures i Felix Capital koje su već ranije preusmjerile dio svojih prihoda u poslovanje portala "Business od Fashion".

Velika vijest u svijetu mode: Mediji "Business of Fashion" i "Financial Times" udružili snage (фото 1)

Osnivač, izvršni direktor i glavni urednik "BoF-a", Imran Amed osnovao je tvrtku 2007. godine kao bloger bez ikakvog iskustva u modnom svijetu. Tvrtka sa sjedištem u Londonu danas se može pohvaliti s čak pet milijuna čitatelja diljem svijeta, uključujući i 35.000 pretplatnika. Konferencije ove medijske sile redovito privlače velika imena kao što su britanska dizajnerica Stella McCartney te influencerica i beauty mogul Kim Kardashian, koja je krasila i naslovnicu tiskanog izdanja "BoF-a".

"Postoji toliko puno stvari koje dijelimo s Financial Timesom, u smislu vrijednosti i poslovanja, tako da je ovo bio prirodan spoj. Oduvijek smo gradili poslovne modele na sličan način", napisao je Amed.

Velika vijest u svijetu mode: Mediji "Business of Fashion" i "Financial Times" udružili snage (фото 2)

Amed je rekao da će ova investicija omogućiti "BoF-u" više resursa te mogućnost poslovnog širenja na područja usko povezana s modom kao što su industrija luksuznih satova i nakita ili, pak, beauty industrija. Iz kompanije su naglasili kako ostavljaju i prostor za suradnju s ostalim tvrtkama, a o čemu se točno radi, preostaje tek vidjeti.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više