Search

Veliko priznanje: Forbes piše o Lošinju kao sljedećoj \"it\" wellness destinaciji Europe!

Veliko priznanje: Forbes piše o Lošinju kao sljedećoj "it" wellness destinaciji Europe!

Otok koji nikog ne ostavlja ravnodušnim

Tekst: E.G.


Image: Boutique Hotel Alhambra,
Losinj Hotels & Villas

Vrhunac ovogodišnje ljetne turističke sezone je iza nas, no to ne znači da je prerano da se počne razmišljati o sljedećoj. Da se s planiranjem godišnjih odmora može početi i do godinu dana unaprijed, vrlo dobro zna i novinarka jedne od najvažnijih poslovnih publikacija svijeta, Forbes magazina, Ann Abel, koja je baš ovih dana odlučila objaviti članak naziva "Your Next Wellness Escape: Losinj, Croatia". Ona je, naime, početak svog godišnjeg odmora provela upravo na ovom otok u sjevernom Jadranu i priznala da se, vrlo brzo nakon što je odustala od pokušaja pravilnog izgovaranja njegovog imena, prepustila uživanju i zaljubila u prirodu koja ju okružuje. Pisala je tako kako je otok znamenit zbog svoje vegetacije, ali i klime koja posebno pogoduje ljudima s respiratornim problemima, kao i svima koji se jednostavno žele kvalitetno odmoriti.

Boutique Hotel Alhambra

Međutim, piše i kako priroda i svježi zrak danas više nisu dovoljni sami po sebi, budući da gosti imaju sve veća očekivanja. Spomenut će tako grupaciju "Lošinj Hotels & Villas", čiji su projekti bili pioniri pravog luksuza na ovom otoku; vile poput "Mirasol" i "Hortensije" idealne su ako ljetujete s većom skupinom obitelji ili prijatelja, "Boutique Hotel Alhambra" i "Augusta" nude intimnije iskustvo, a postoji i veliki hotel koji će udovoljiti i onim najzahtjevnijima -  "Bellevue Hotel".

Upravo ju je potonji oduševio svojim spa i wellness ponudom, za koju kaže da ne razumije zašto nije poznatija i zašto se o njoj češće nije pisalo. Joga, radionice aromaterapije, parne kupelji, saune, ayurvedski tretmani, anticelulitni tretmani, ... ondje, nastavlja, možete pronaći sve što želite - pa čak i kliniku u kojoj se izvode neinvazivni medicinski estetski tretmani. Uz sve to, oduševilo ju je i to na koliko je staza za planinarenje naišla u okolici, a na kraju dodaje i kako ju je oduševio i posjet Muzeju Apoksiomena.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više