Search

BURO. izbor: 7 odličnih podcasta sa svrhom osobnog razvoja

BURO. izbor: 7 odličnih podcasta sa svrhom osobnog razvoja

Motivirajte se!

Tekst: E.G.


Image: Buro247.ru,
Unsplash

Sigurno ste primijetili da je u posljednjih godinu ili dvije postalo jako popularno slušati nešto što se zove podcast. I dok mnogi još uvijek misle da je riječ o nečemu kompliciranom, istina je potpuno drugačija- podcast podrazumijeva digitalni format u audio i/li video formi koji se uglavnom konzumira putem prijenosnih uređaja poput mobitela ili iPoda, a u tu kategoriju može ući gotovo bilo koji sadržaj. Svaki će podcast imati temu o kojoj će jedna ili više osoba pričati, pa tako ovisno o vašim interesima možete pratiti vezane one uz sport, znanost, književnost ili bilo koju drugu temu. Mi smo vam danas odlučili predstaviti 8 zanimljivih podcasta koji se bave osobnim razvojem i napretkom i za koje mnogi tvrde da imaju moć mijenjanja života. Uživajte!

The minimalists

Joshua i Ryan su dva prijatelja koja su u nekom trenutku svojih života shvatila da im naprosto nije potrebno toliko stvari i da ih novac ne čini toliko sretnima koliko nas cijelo vrijeme uvjeravaju. Ovaj će vas dvojac baš uvijek uvesti u svojevrsni "zen mode" i dokazati zašto je manje zapravo više.

BURO. izbor: 7 odličnih podcasta sa svrhom osobnog razvoja (фото 1)

10% Happier

Dan Harris je čovjek koji je radio kao voditelj u jednoj velikoj američkoj televizijskoj kući i koji je preživio napadaj panike u eteru. Nakon tog iskustva je počeo preispitivati svoj život i načine na koje može biti sretniji, a kao najbolje rješenje na koje je naišao navodi- meditaciju. O tome zašto bi ona mogla blagotvorno utjecati i na vas, možete slušati u njegovom podcastu.

BURO. izbor: 7 odličnih podcasta sa svrhom osobnog razvoja (фото 2)

Kwik Brain

Jim Kwik je stručnjak za mnemotehnike i brzo čitanje, a uz pomoć njegovog podcasta i vi možete doći bliže tome. Vježbati možete na putu do posla; svaki podcast traje između 7 i 15 minuta i sadrži vježbe za poboljšanje vaše memorije.

BURO. izbor: 7 odličnih podcasta sa svrhom osobnog razvoja (фото 3)

Tony Robbins Podcast

Motivacijski govornik i life coach za čije se nastupe uvijek traži karta više i ne pita za cijenu, svoja znanja prenosi i besplatno. Zanima li vas što on ima za reći, jednostavno slušajte njegov podcast!

BURO. izbor: 7 odličnih podcasta sa svrhom osobnog razvoja (фото 4)

Optimal Living Daily

Ovo je primjer jednostavnog, ali učinkovitog i simpatičnog podcasta. Justin Malik, cijenjeni narator, čita članke povezane uz osobni razvoj, i to ne bilo koje već one koji se pomno proberu iz vodećih američkih novina i magazina.

BURO. izbor: 7 odličnih podcasta sa svrhom osobnog razvoja (фото 5)

Beyond the To-Do List

Zanimaju li vas tehnike za poboljšanje produktivnosti, ovo je podcast kojem trebate pružiti priliku. Naime, kroz njega ćete stalno dobivati korisne savjete, i to od vodećih life coacheva i autora priznatih knjiga iz sličnih područja.

BURO. izbor: 7 odličnih podcasta sa svrhom osobnog razvoja (фото 6)

Happier

Gretchen Rubin je jedna od vodećih svjetskih stručnjakinja kad je riječ o promjeni života kroz mijenjanje naših navika. Njene metode spajaju znanost s raznim "internet" mudrostima, a krajnji je cilj učini vas još malo sretnijima.

BURO. izbor: 7 odličnih podcasta sa svrhom osobnog razvoja (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više