Search

\"Be a Lady They Said\": Cynthia Nixon je zvijezda kontroverzne kampanje koja slavi žensku ljepotu

"Be a Lady They Said": Cynthia Nixon je zvijezda kontroverzne kampanje koja slavi žensku ljepotu

U kampanji progovara protiv nerealnih standarda koje žene svakodnevno "trebaju" ispuniti

Tekst: D.M.


Image: Instagram

Američka glumica Cynthia Nixon, najpoznatija po ulozi Mirande Hobbs u hit serijalu "Seks i grad" pojavila se u video uratku koji crno na bijelo stavlja sva paradoksalna očekivanja koja se postavljaju ženama svakodnevno. Magazin Girls. Girls. Girls. snimio je genijalnu kampanju u režiji američkog filmaša i fotografa Paula McLeana s glumicom koja glasi za ikonu feminizma još otkad je utjelovila svoju najčuveniju ulogu. I dok je za vrijeme emitiranja serije bila najmanje popularna od četiri prijateljice koji pokoravaju New York, jasno je da je njezin lik napisan ispred svog vremena jer je danas utjelovljenje emancipirane žene koja sudbinu drži u svojim rukama.

Nixon se 2018. kandidirala za guvernerku savezne države New York kao predstavnica demokrata, a na predsjedničkim izborima 2020. zauzela je istu stranu podržavši kandidata Berniea Sandersa. Aktivistica za ženska prava uoči Dana žena poručuje:

"Ne budi debela. Ne budi mršava. Jedi. Smršavi. Prestani toliko jesti. Ne jedi prebrzo. Naruči salatu. Nemoj jesti ugljikohidrate. Trebaš smršavjeti. Idi na dijetu. Bože, izgledaš kao kostur. Zašto ne jedeš? Izgledaš bolesno. Pojedi hamburger. Muškarci vole žene s malo mesa na kostima. Budi laka. Budi mala. Budi ženstvena", glumica citira poslanicu iz 2019. svim muškarcima koju je napisala Camille Rainville, brza klizačica. Nixon u uratku preuzima ulogu naratora uz doslovne i sugestivne vizuale i pripovijeda o bezbroj konfliktnih očekivanja koje bi žene "trebale" ispuniti.

"Jednostavno, 'budi dama', kažu", ironično prenosi Nixon.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više