Search

Drama iz Dubaija se nastavlja: Princeza je, čini se, pobijedila

Drama iz Dubaija se nastavlja: Princeza je, čini se, pobijedila

Jedna od najpotresnijih priča današnjice ide dalje

Tekst: L.L.


Image: Getty Images

Nakon što smo pisali o dramatičnoj kraljevskoj obitelji šeika Mohammeda bin Rashida al Maktouma i bijegu njegove supruge princeze Haye bin Hussein, u javnost su izašle nove informacije o raspadu njihovog braka. Podsjećamo, priča iz Dubaija koja je potresla svijet vrti se oko dvije odbjegle kćeri šeika Mohammeda iz prvog braka koje su iz naizgled lagodnog i luksuznog života odlučile pobjeći upravo zbog nedostatka slobode.

Drama iz Dubaija se nastavlja: Princeza je, čini se, pobijedila (фото 1)

Nakon što su obje, protiv njihove volje, vraćene u Dubai, pretpostavlja se kako ih je šeik smjestio na dobro osigurano mjesto te jednu od njih, Latifu, proglasio psihički nestabilnom. U međuvremenu, od bijega princeze Latife do danas, u javnost su izašle snimke na kojima ona govori o ograničavanju slobode i načinu života od kojeg je silno htjela pobjeći, a sve do nedavno suprugovu je priču o gotovo idiličnoj obiteljskoj situaciji potvrđivala i princeza Haya. Ipak, nedugo nakon obiteljske drame s princezom Latifom, i ona je pobjegla iz šeikovih dvora te, s obzirom na šeikove mjere opreza, na gotovo nevjerojatno jednostavan način preselila u palaču u engleskom Kensingtonu.

Prije nekoliko dana ta je priča dobila nastavak. Održano je ročište na kojem je princeza Haya otkrila kako se od šeika razvela u veljači 2019. godine te je nedugo zatim s dvoje zajedničke djece, bez šeikovog dopuštenja, napustila Dubai. Iako je šeik Mohammed tražio da mu se djeca vrate, princeza Haya na sudu je iznijela zabrinutost za njihovu sigurnost zbog učestalih prijetnji, zastrašivanja i pritisaka koje je šeik navodno koristio kao odgojne mjere nad svojim potomcima. U jednom je razgovoru izjavila čak i kako smatra da je šeik već dogovorio brak između njezine tada 11-godišnje kćeri i princa Saudijske Arabije. Ipak, sutkinja koja je na slučaju radila taj podatak nije iskoristila kao mjerodavan.

Drama iz Dubaija se nastavlja: Princeza je, čini se, pobijedila (фото 2)

Sud je odlučio kako je princeza Haya imala razloga za zabrinutost, pa i sam bijeg upravo zbog njezinog iskaza u kojem je rekla kako je u dva navrata na svom krevetu pronašla pištolj, a jednom je prilikom u dvorište njihove palače u Dubaiju sletio helikopter koji ju je trebao odvesti u zavor u pustinji. Tada ju je spasio njezin sin koji nije htio ispustiti njezinu nogu dok su je dvojica muškaraca otimala.

Šeik je putem svojih odvjetnika, odmah nakon rasprave, poručio kako je na suđenju sagledana samo jedna strana cijele situacije, a osim toga, ustanovljeno i kako je šeik znao za vezu koju je njegova tadašnja supruga održavala s jednim od svojih tjelohranitelja. Iako je njihov brak završio jednim od najskupljih razvoda svih vremena, a princeza Haya dobila je priliku zadržati djecu čini se, obiteljska drama mogla bi potrajati još neko vrijeme.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više