Search

Emma Watson još je jednom napravila sjajnu stvar za sve žene svijeta, pogledajte o čemu je riječ

Emma Watson još je jednom napravila sjajnu stvar za sve žene svijeta, pogledajte o čemu je riječ

Nedavnim govorom, mlada je glumica i feministkinja ponovno oduševila

Tekst: L.L.

Image: Instagram

Već smo navikli na feminističke istupe Emme Watson, a onaj posljednji sve je što danas trebate čuti. Naime, mlada je glumica na Instagram profilu podijelila dvominutni video u kojem vodi inspirativan razgovor s aktivistom i dobitnikom Nobelove nagrade za mir Dr. Denisom Mukwegeom u sklopu "How To "akademije The New York Timesa.

Ispod objave pitala je svoje pratitelje jesu li im potrebne dvije minute nade pa na IGTV podijelila video u kojem dvoje feminista i aktivista raspravljaju o nasilju nad ženama. Dodala je i kako dr. Denisa Mukwegea smatra svojim herojem. U snimci koju je podijelila, Watson i Mukwege govore o krivnji koju žene osjećaju iako su i same žrtve, utjecaju tuđih postupaka na živote pripadnica ženskog spola te činjenici da je riječ o problemima o kojima se treba govoriti glasnije. Također, dr. Mukwege je rekao kako u prostoriji prepunoj žena, svaka treća je doživjela neku vrstu nasilja te kako je riječ o velikom problemu o kojem se definitivno govori premalo.

 

 

"Čini mi se da postoji nekakvo prihvaćanje činjenice da se žene ne osjećaju sigurno i da se nikada neće osjećati sigurno bez obzira na sve, čini mi se da je zajednica u kojoj živimo to jednostavno prihvatila, ali ja smatram da to ne bi trebalo biti tako, da ne bismo trebale prihvaćati nesigurnost koju kao žene ‘moramo’ osjećati”, rekla je Watson te kasnije dodala i kako smatra da osim ovog, trenutnog pogleda na žene i svijet, postoje i drugi načini na koje možemo gledati život te kako smatra da žene to zbilja zaslužuju, trebaju zahtijevati drugačije prihvaćanje u društvu i vjerovati da je ono moguće.

"Trebamo vjerovati u svijet u kojem je moguće stvoriti bolji život za žene, to ne bi trebala biti utopija", rekla je Emma Watson u svom izlaganju, a zatim, objavom videa na društvenim mrežama, prikupila gotovo milijun lajkova. Podržale su je i Laura Dern, ujedno i kolegica iz filma "Little Women", te glumica Natalie Portman. Cijeli video inspirativnog razgovora između dr. Mukwege i Emme Watson možete pogledati na Instagram profilu glumice.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više